Dichtbij waar de Hooibrug wordt gerealiseerd kunnen mensen gebruik van 't rustpunt in buurtschap Rijsingen.
Dichtbij waar de Hooibrug wordt gerealiseerd kunnen mensen gebruik van 't rustpunt in buurtschap Rijsingen.

Hooibrug gaat landschap en kunst verbinden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op woensdag 27 december hebben buurtschap Oud Rijsingen en Kunststichting Sint-Oedenrode een overeenkomst getekend voor gezamenlijke realisatie van de Hooibrug. Met deze Hooibrug wordt het Ommetje Rijsingen met het Observatorium (Frank Havermans, 2009) en de Uitkijktoren (Lucas Lenglet, 2011) bij de rioolwaterzuivering met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een prachtig lange wandelroute omgeven door diverse kunstwerken tussen de Boskantseweg - via Rijsingen - en de Kienehoef.

Door de ondertekening van de overeenkomst kan de Kunststichting met de uitvoering beginnen van het projectonderdeel van Landschap van Allure, het zogenaamde "Duizendjarig Woud". De Kunststichting Sint-Oedenrode zet zich al jaren in om het Rooise landschap met kunst te verbinden en wandelpaden aan elkaar te knopen zodat wandelaars op een bijzondere en toegankelijke manier kennis kunnen nemen van het prachtige landschap. De realisatie van het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van diverse organisaties, waaronder het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (bkkc), Brabant C, Provincie Noord Brabant, de Rabobank, het Streekfonds van het Groene Woud en buurtschap Oud Rijsingen. De grondeigenaren, Henk Wiersma en het Waterschap De Dommel werken welwillend mee.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Joost van Dijk (voorzitter Kunststichting) en Piet Klaasen (voorzitter Oud-Rijsingen) tekenen de overeenkomst, de andere bestuursleden kijken kritisch toe.
Afbeelding