Deze avonturen maken de twee samen mee.
Deze avonturen maken de twee samen mee.

Rondtrekken door Nieuw-Zeeland

Algemeen

Sint-Oedenrode / Nieuw-Zeeland - In deze serie vertellen Rooienaren over hun permanente of tijdelijke leven in het buitenland. Ze zitten over de hele wereld en DeMooiRooiKrant heeft enkele van hen gevonden. Manon van Os komt uit Rooi, maar is een tijdje geleden vertrokken naar Australië. Daar heeft ze een jaar gewoond, samen met haar Rooise vriend Bram School. Uiteindelijk zijn ze vertrokken naar Nieuw-Zeeland om daar te reizen.

Waarom ben je naar dit land vertrokken?
"We konden gemakkelijk een tijdelijk Working/Holiday visum krijgen en het is een prachtig land. We hebben hier drie jaar geleden zes weken lang rondgereisd om de hoogtepunten te zien, maar dit keer hebben we langer de tijd. We werken nu tijdelijk op een camping in het afgelegen plaatsje Hot Water Beach, en het is hier echt prachtig."

Hoe verliep de verhuizing?
"Voordat we hierheen gingen hebben we een jaar in Perth gewoond. Een erg leuke tijd, maar we vonden het jammer dat we het moesten verlaten. Na een jaar voelden we ons daar toch thuis en hadden we ook aardig wat spulletjes verzameld. We vertrokken ruim een jaar geleden uit Nederland met twee volle rugzakken en een surfboard. Dat surfboard hebben we in Australië verkocht en een extra koffer aangeschaft om sommige spullen toch mee te kunnen nemen. Zo hoefden we in Nieuw-Zeeland niet alles opnieuw aan te schaffen."

Lees meer in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding