Roel van Gastel
Roel van Gastel

Rondje roeien met…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Streekpark Kienehoef heeft er voor gezorgd dat de roeiboten weer terug zijn in de bekende vijver van het park. Hele gezinnen, verliefde stelletjes en verveelde tieners kunnen het water op om plezier te maken. Dit initiatief was niet van de grond gekomen zonder enkele gulle sponsoren. Zij hebben een boot geadopteerd. De afgelopen maanden kwamen ze allemaal voorbij. De laatste die in het bootje klimt is…

Roel van Gastel van BV Europe 90

Deze boten zijn door jullie gemaakt. Project geslaagd!
"Het ziet er inderdaad mooi uit om ze zo te zien liggen. Ze zijn gemaakt van gerecyclede kunststofplaten. Daar kunnen we eigenlijk alles van maken. Boten, zwembaden, vijvers, maar ook meubels. De aanvragen die we binnen krijgen zijn heel gevarieerd. Dat maakt het erg leuk."

Jij bent directeur?
"Klopt, twee jaar geleden ben ik in deze functie gestapt. BV Europe 90 is een onderdeel van de Verbakel Groep. We richten ons voornamelijk op de Nederlandse markt. Europa is nog niet aan de orde, maar de naamsbekendheid groeit. Vooral door mond-tot-mond reclame maar ook via een website als kunststofboten.nl. Op dit moment zijn we voor een klant bezig met een boot van acht meter en hopelijk kunnen we binnenkort aan de slag met elektrische kunststofboten. Er liggen nog volop kansen. In Nederland is veel water."

Toeval dat Streekpark Kienehoef bij jullie uitkwam?
"Nee, dat niet. Ik ken Rob Jansen al enige tijd en die was op de hoogte van onze werkzaamheden. Hij nam dan ook contact op toen ze het plan hadden om de bootjes weer terug te laten keren op de vijver."