Afbeelding
Foto: Kim Verstappen

Drie generaties in kerstproductie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Theatergroep Het Groote Hoofd brengt begin januari de speciale kerstproductie 'En waar de ster bleef stille staan' op de Noordkade in Veghel. Een bijzondere productie, waar verschillende amateurs naast de professionele acteurs Rob van Gestel, Paul Hoes en Herman van de Wijdeven op de planken staan. Onder andere drie generaties van de familie Zoontjens uit Sint Oedenrode, in de leeftijd van 6 tot 68 jaar.

Drie schlemielen verkleden zich als de drie koningen en halen geld op om naar de kroeg te gaan. Als ze er bijna zijn komen ze langs een armzalige caravan waar net een jonge vrouw is bevallen. Ze geven al hun geld weg, maar platzak aangekomen bij de kroeg vragen ze zich af wat er is gebeurd. Hebben ze de heilige familie gezien? Of was het een vlaag van verstandsverbijstering? Het is een gebeurtenis die hun hele verdere leven beïnvloedt.
Het Groote Hoofd maakt theater met een Brabantse ziel en wil de gemeenschap bij al haar producties betrekken. Zo krijgen amateurs bijvoorbeeld de kans mee te werken aan deze kerstvoorstelling. "Wij hadden al eens met een paar gezinsleden aan de musical in de Efteling meegedaan", vertelt George Zoontjens van 68. "Het is zo bijzonder om dat als grootouders met je kind en kleinkinderen samen mee te maken. Een geweldige ervaring en voor ons past deze voorstelling perfect bij de kerstgedachte." Wil je de familie komen bewonderen? Ga naar de website ster.hetgrootehoofd.nl en klik op tickets onder het kopje Veghel.
'En waar de ster bleef stille staan' is een tijdloos theaterstuk naar een verhaal van de Vlaamse schrijver Felix Timmermans. Het stelt de actuele vraag hoever je gaat om een ander te helpen. Het Groote Hoofd heeft de thematiek van Timmermans vertaald naar de kleine Brabantse mens en geplaatst in het Brabantse land. De productie staat in Veghel, Tilburg en Turnhout (België) op de planken. Het stuk sluit aan bij eerdere voorstellingen van de theatergroep, die de strijd van de kleine mens laten zien. En dan blijkt elke keer weer: het is niet makkelijk om mens te zijn.