Afbeelding

Vrijwilligersavond Hospice schot in de roos

Algemeen

Sint-Oedenrode - Sinds de oprichting van Hospice Dommelrode in 2015 was het er nog niet van gekomen: een avond voor de mensen die om beurten dag en nacht klaar staan om de bewoners te verzorgen en te verwennen: de vrijwilligers. Dank zij bijdragen van sponsoren, in geld en in daad, kon er eindelijk een datum worden geprikt en dat werd 18 december, bij de Helden van Kien.

Dit keer geen thema als middelpunt, maar de vrijwilligers zelf. Ongedwongen de kans krijgen om elkaar te leren kennen, niet als aflossing van de wacht maar echt de tijd kunnen nemen voor elkaar. Met een hoog "jij ook hier?" gehalte want lang niet iedereen die elkaar kende, wist van elkaar dat ze óók vrijwilliger waren. Met een hapje, drankje, en live muziek van het duo CenS die dat ook helemaal belangeloos deed, kreeg de feestmaand december dit jaar extra betekenis.
Verrassend was de grote opkomst. Bij de pakweg 70 uitgenodigde vrijwilligers waren er slechts vijf afmeldingen. "Dat zegt veel over jullie betrokkenheid. Daar ben ik trots op" aldus coördinator Ingrid Gevers. Ook de besturen van het Hospice en de Stichting Vrienden waren vrijwel compleet.
Er werd stil gestaan bij de overledenen, van wie Ingrid alle tijd nam om de namen op te lezen. Het waren immers geen namen van een lijstje, het waren mensen. De bestuurswisselingen van de afgelopen tijd werden bekend gemaakt, en zijn inmiddels verwerkt op de website van het Hospice.
Het opsommen van wat ze met z'n allen al bereikt hadden, werd een feestje op zich. Niet alleen de ontvangen en gewonnen bedragen waar menig applaus voor klonk, maar ook de waardering die daaruit spreekt vanuit de bevolking. Ze worden gedragen. Op handen.
Dat, om dezelfde reden als de grote opkomst, vrijwel iedereen tot het laatst bleef 'plakken' verbaasde dan ook niemand.