Afbeelding

Kerstmarkt Franciscusschool Boskant

Algemeen

Sint-Oedenrode - Woensdagavond 21 december was er op basisschool Franciscus een kerstmarkt. De kinderen zijn de weken hiervoor hard aan de slag gegaan om mooie knutselwerken te maken. Dit werd allemaal op de kerstmarkt door de kinderen zelf verkocht.

Ook de peuters van de Verbinding sloten hierbij aan. De kinderen waren extra gemotiveerd omdat de leerlingenraad dit mooie doel had uitgekozen: de wensambulance. De week voor de kerstmarkt hebben alle kinderen de wensambulance kunnen bekijken en werd er in de klassen info gegeven door Kees van de wensambulance.

De kinderen waren hier erg van onder de indruk en dus extra gemotiveerd om een mooi bedrag op te halen. Op de kerstmarkt waren verschillende leuke dingen te doen: de kinderen konden worden geschminkt, er waren knutselactiviteiten. In het kerstcafé werden er live optredens door kinderen en ouder verzorgd, dit trok heel veel publiek en er werd hier dan ook gul gegeven.

De kinderen hebben deze avond een gigantisch bedrag opgehaald, maar liefst 727,90 euro. Dit bedrag werd door de ouderraad afgerond naar 750 euro. Toen de cheque vrijdagochtend overhandigd werd aan de mensen van de wensambulance en zij vertelden dat er bijna vier wensritten gerealiseerd konden worden, heeft een oma van leerlingen dit bedrag spontaan aangevuld met 50 euro. Zodat er 800 euro op de cheque kwam te staan. Dit is goed voor vier wensritten. Kees van de wensambulance zei bij de overhandiging van de cheque: '' Waar een kleine school, groots in kan zijn.'' En daar is de Franciscusschool heel erg trots op!

Mocht er iemand zijn die een donatie wil maken: rekeningnummer IBAN NL90RABO0106057944 ten name van stichting WensAmbulance Brabant.