Monika Kowalewska
Monika Kowalewska

Nieuwe theatercursussen op komst

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wie een theatercursus wil volgen heeft geluk. Vanaf 8 januari 2018 wordt er voor veertien weken cursussen aangeboden door Phoenix Cultuur, voor zowel jong als oud.

De cursussen worden gehouden in het Cultureel Educatief Centrum Mariëndael. Dat gebeurt onder leiding van Monika Kowalewska, medeoprichter van de theaterwerkplaats 'gelukszoekers' in Den Bosch. "We beginnen met deze cursussen omdat we die nog niet hadden bij Phoenix Cultuur. We hebben wel al musical theater gehad, maar nog geen gewoon theater", laat ze weten.

Er zullen aparte cursussen worden gehouden voor jong en oud. Hierbij worden de mensen met en zonder ervaring gewoon gemixt. Tijdens de cursus leer je de basistechnieken van acteren. "Na zo'n cursus ben je klaar om in een voorstelling te spelen, dit kan dan ook in Phoenix Cultuur", vertelt Monika.
In Veghel in de Noordkade is vanaf afgelopen september al een soortgelijke cursus aangeboden. Ook deze zou veertien weken duren en was gefocust op beginners. Volgens Phoenix Cultuur zijn deze cursussen echter niet doorgegaan doordat er te weinig aanmeldingen waren.
Monika hoopt dat er voldoende aanmeldingen zullen zijn en hoewel Sint-Oedenrode al meerdere theatergroepen kent, is ze niet bang dat dit haar in de weg staat. "We kunnen prima naast elkaar werken, het hoeft elkaar echt niet te bijten. Daarbij ligt Sint-Oedenrode centraal en kunnen er ook mensen uit Den Bosch of Veghel komen."

Afbeelding