Afbeelding
Foto: Bart van der Heijden

Serviceclub op weg naar een recordopbrengst

Algemeen

Sint-Oedenrode - Serviceclub Rooi heeft afgelopen zaterdag haar eerste inzamelingsdag gehad voor de Voedselbank. Het winkelend publiek van de Aldi en de Emté heeft gul gegeven. De opbrengst van de eerste dag leverde vijftien kratten meer op dan vorig jaar. In totaal werden negenentachtig kratten ingezameld.

Bij de ingang werd het publiek verzocht om een extra product te kopen, maar velen lieten het niet bij één product. Na het afrekenen bij de kassa gaven mensen vaak meerdere producten uit hun wagentje aan de Voedselbank. Een leuke anekdote is die van een man die met een volle winkelkar bij het inzamelpunt kwam en er een paar producten uitnam. "Zo", zei hij, "die zijn voor mij, de rest is voor jullie." Omgekeerde wereld van de goede soort.

Complimenten ook aan het team van de Aldi. De medewerkers betaalden uit eigen zak een complete krat die aan de Voedselbank werd gedoneerd. Twan de Bie was een van Serviceclubleden die zaterdag actief was. Twan: "Dit is de eerste keer dat ik meedraai met deze actie en wat mij opvalt is dat de Rooise bevolking zo vrijgevig is. Het is echt hartverwarmend om te zien dat mensen meer kopen voor de Voedselbank dan voor zichzelf of dat mensen op een dag drie keer terug komen om spullen te geven."

Vorig jaar werd door een manager van Mars uit Veghel meegedaan als gast van de Serviceclub Rooi. Behalve deelnemen aan de inzameling gaf hij namens het bedrijf ook duizend Marsrepen. Dit jaar heeft Mars het nog groter aangepakt. Voor Brabant en Zeeland zijn vijfenvijftighonderd pakketten samengesteld met diverse producten welke gedoneerd zijn aan de centrale van de Voedselbank in Tilburg. Ook de Rooise gezinnen zullen daarin meedelen. Zo heeft het plaatselijk initiatief van Serviceclub Rooi nog een mooie spin-off.

Zaterdag vindt de tweede dag plaats van de inzamelingsactie. De leden van Serviceclub Rooi en hun aanhang staan dan bij Albert Heijn en Jumbo. Als de eerste dag een voorproefje is van wat er gaat komen dan wordt dit jaar een nieuw record gevestigd.