Afbeelding

De eerste ronde: commissie Teamwerving

Algemeen

Sint-Oedenrode – De voorbereidingen op de SamenLoop voor Hoop Sint-Oedenrode zijn in volle gang. Tientallen vrijwilligers dagdromen al over de ideale SamenLoop en werken hard aan het verwezenlijken van die droom. DeMooiRooiKrant gaat de komende maanden op bezoek bij al die commissies die het evenement een fundament geven. In de eerste aflevering leggen we aan bij commissie Teamwerving.

Je zou bijna denken dat de Commissie Teamwerving van SamenLoop voor Hoop de drukste tijd heeft gehad. Niets is echter minder waar. Mariëlle Gloudemans, Johan Minneboo, Lizet Rovers, Jolanda Simons en Marion van de Ven zijn druk bezig om zoveel mogelijk teams te werven én zoveel mogelijk deelnemers natuurlijk. "We doen het met elkaar, voor elkaar", aldus commissievoorzitster Mariëlle.

Begin september vond de eerste bijeenkomst plaats. Wie toen had gezegd dat zich inmiddels al vijftig teams zouden hebben ingeschreven was voor gek verklaard. Toch is het zo. Mede door het enthousiasme van commissie Teamwerving. Mariëlle was één van de eerste in deze commissie, samen met Johan Minneboo. "Marion van de Ven, die actief is binnen de commissie Teamwerving maar die ook één van de twee initiatiefneemsters is, zei me dat het misschien wel wat voor mij was. Daar moest ik heel even over nadenken. Als ik het zou doen, wilde ik het wel goed doen", laat Mariëlle weten. Daarna is het team aangevuld en compleet gemaakt met Lizet en Jolanda. "Een mooi team waarin iedereen keihard werkt en zo zijn eigen reden heeft om dit te doen."

Op 17 januari is in Odendael een bijeenkomst voor alle teamcaptains, vrijwilligers en eregasten.
"Op dit moment willen we nog steeds zoveel mogelijk teams vinden die zich inschrijven. Daarbij is het mooi als die teams ook gevuld worden met mensen die mee gaan lopen. Daarnaast willen we iedereen blijven enthousiasmeren om geld op te halen. Zo zijn er vanaf 17 januari kaarsenzakken te koop bij ons, wat straks tijdens de SamenLoop een prachtig beeld zal gaan geven. Wij zullen in ieder geval door blijven gaan tot en met het weekend van de SamenLoop. Er moet nog genoeg gebeuren. Dat we nu al vijftig teams hebben is natuurlijk fantastisch, maar het aantal deelnemers mag omhoog. Wij gaan daar alles voor doen. Zonder teams is er immers geen SamenLoop voor Hoop!"