Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Ryan en Dewy Lo-A-Njoe pakken wederom eremetaal

Sport

Afgelopen weekeinde stonden er weer belangrijke toernooien voor Dewy en Ryan op het programma. Ryan had een zwaar bezet toernooi in Frankrijk. Het was een flinke reis naar Marseille voor hem maar dit heeft hij al wel vaker meegemaakt en deze lange reizen horen nu eenmaal bij het internationale topjudo.

Hij wist zijn scherpte goed te behouden en zaterdag moest hij de tatami op. Hij wist 5 partijen te winnen en kwam hiermee in de finale. De finale werd een lastige partij waarin in de reguliere tijd geen beslissing viel. In de Golden Score werd Ryan bestraft voor een klein foutje en dan is het meteen over en uit. Toch mag hij in dit deelnemersveld zeer trots zijn op deze tweede plek.

Dewy ging naar Hoofddorp waar het tweede meetmoment op het programma stond voor haar. Dit Haarlemmermeertoernooi was weer zeer belangrijk om punten te scoren voor de ranking. Dewy had een vrijloot in de eerste ronde. Ze kwam meteen goed op stoom en wist vier partijen met ippon te winnen. De buit was weer binnen. Het lijkt allemaal zo eenvoudig voor deze twee maar insiders weten wat ze er allemaal voor moeten doen om dit niveau te behalen en te behouden. Met pieken en dalen zijn ze nu op dit hoge niveau. Wie weet wat dit allemaal voor de toekomst nog gaat brengen.