Een foto uit de oude doos.
Een foto uit de oude doos.

Vijftigjarig bestaan Indoor Kerst springwedstrijd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op Tweede Kerstdag vieren de Rooise ruiters en ponyruiters het vijftigjarig bestaan van de indoor kerst springwedstrijd voor paarden.

Op 26 december 1968 is de wedstrijd gestart als "Indoor Hertog Jan" bij manege Hertog Jan van Brabant van de familie De Leijer in Veghel. Aangezien er in die tijd nog weinig indoor accommodaties beschikbaar waren was het een heel bijzondere wedstrijd waar ruiters en amazones van de verre omgeving aan deelnamen. In de beginjaren werd er nog losgereden op het buitenterrein maar na een aantal jaar werd er ter gelegenheid van de wedstrijd speciaal een tent aan de manege gebouwd voor het losrijden. We kunnen het ons nu niet meer voorstellen maar in die tijd was dat heel bijzonder. Na 25 jaar te gast te zijn geweest bij de familie De Leijer is de wedstrijd verplaatst naar manege de Pijnhorst in Sint-Oedenrode waar de Rooise ruiters en ponyruiters nog altijd hun thuisbasis hebben.

Dit jaar wordt "Indoor Hertog Jan" dus voor de vijftigste keer georganiseerd. Er is in de loop der jaren veel veranderd maar de sportiviteit en gezelligheid zijn er nog steeds. In al die jaren is het nog steeds een ontmoetingsplek waar jong en oud (deelnemers) elkaar ontmoeten en mooie springsport te zien is. Natuurlijk bent u van harte welkom om te komen kijken op Tweede Kerstdag 26 december vanaf 9 uur bij manege de pijnhorst.