Eerste puntenverlies Rhode

Sint-Oedenrode - Rhode sloot zondag het jaar af met het eerste puntenverlies van dit seizoen. Kansen op een voorsprong waren er meer dan voldoende, maar bij de afwerking ontbrak het aan geluk en precisie. Margriet kon daarvan in de slotfase profiteren, uit 2 counters sloeg het toe, 2-0. Rhode kwam nog wel op 2-1, maar een gelijkmaker zat er niet in.

De wedstrijd begon rustig met aan beide zijden afwachtend voetbal. De eerste kans was voor Margriet, die leverde geen goal op. Langzamerhand kreeg Rhode de wedstrijd wat meer onder controle en kwamen er wat kansjes. Uit een corner en aansluitende scrimmage was er na kwartier ook nog een kans voor Margriet. Daarna waren de beste mogelijkheden voor Rhode. Er kwamen volop kansen, maar de voorzetten kwamen vaak niet bij de juiste man terecht. Maar in de 40e minuut leek Rhode toch met een voorsprong de thee te kunnen gaan opzoeken. Een fraaie pass van Paul Smeets werd door Geert Oerlemans opgepikt, hij omspeelde zijn tegenstander, maar werd gevloerd. Daan van Dinten mocht het vonnis voltrekken, maar de keeper wist zijn schot te stoppen, vervolgens werd de bal uit de rebound opnieuw ingeschoten en weer gestopt en daarna was het bij de 3e poging wel raak, maar ditmaal had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd.

Na rust viel Rhode weer volop aan, er kwamen genoeg kansen, maar het vizier stond niet scherp, het doelpunt wilde maar niet vallen. Uiteindelijk viel die wel aan andere kant. Een voorzet van links (81e minuut) ging voorlangs en werd vervolgens van rechts weer voor de goal gegooid en keurig door Govers binnen gekopt, 1-0. Rhode was amper van de schrik bekomen toen het opnieuw raak was: 2-0. Rhode kreeg vervolgens in de 89e minuut een goede kans uit een voorzet van Simon v.d. Wetering die werd over gekopt. Een minuut later was het eindelijk wel raak, bij een scrimmage kon Geert Oerlemans het beslissende tikje geven, 2-1. In de blessuretijd was er zelfs nog een kans op de gelijkmaker, de keeper van Margriet verkeek zich op een vrije trap van Rhode, maar de bal kon door de verdediging toch nog geruimd worden. Maar Rhode gaat natuurlijk toch met een goed gevoel de winterstop in.