Nijnsel is het even kwijt

Sint-Oedenrode - Hoewel 'even' een rekbaar begrip is. In Boxmeer kwam er zelfs nog een voorsprong op het bord toen Rob Witlox van de Spierkesweg een toegekende strafschop onberispelijk inschoot. De euforie was echter van zeer korte duur want amper teruggetrokken op eigen helft kon de keeper van dienst de bal alweer uit het net halen: 1-1.

Niet veel later de voorsprong voor Olympia '18 en net voor rust een strafschop in het nadeel van de bezoekers. De nemer kende geen mededogen en vond het wel prettig om met een 3-1 voorsprong de rust in te gaan. Het is wat met de penalty's in Nederland. PSV snapte afgelopen zaterdag al niet dat er een pingelcadeau onder de boom lag en ook deze beslissing leek verdraaid veel op een goedmakertje.
De gastheren was de thee beter bekomen dan de gasten want terwijl de kleumende Nijnsel supporters op de 3-2 wachtten werd het 4-1 en niet veel later zelfs 5-1. Een forse afstraffing dus waar weinig tot niets op viel af te dingen. Uithuilen en opnieuw beginnen, dat is de boodschap voor 2018.
Op zondag 28 januari komt Handel op bezoek, een ploeg die maar liefst drie wedstrijden achter loopt op Nijnsel, en dat nog niet op de helft van de competitie, en zo ongeveer voor het laatst voetbalde toen de bomen nog volop in het groene blad zaten. De competitiestand is dus behoorlijk vertekend, ploegen hebben 8, 9, 10 of 11 wedstrijden gespeeld, en zonder licht kan er niet voor april worden ingehaald.
Maar goed, eerst maar eens het Kind in de kribbe bezoeken en na jou zullen de koningen wel weer komen opdraven met mirre, wierook en goud.