Afbeelding

Een ander rondje Vressel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op woensdagmiddag 27 december organiseert IVN Afdeling Sint-Oedenrode de laatste in een serie van 4 seizoenswandelingen in de omgeving van Nijnsel. In en om de prachtige bossen van Vressel en de Moerkuilen is ook in de winter volop te genieten van het landschap en de natuur.

De winter lijkt een tijd van stilstand in de natuur maar tijdens de wandeling zal blijken dat het leven van dieren en planten gewoon doorgaat. De kleuren in het landschap zijn anders dan in de andere seizoenen, maar daardoor niet minder mooi. Door de maatregelen die Staatsbosbeheer de afgelopen periode heeft uitgevoerd is het Vressels bos meer open geworden, waardoor het landschappelijk beeld van bossen en vennen is veranderd. De natuurgidsen van IVN Rooi hebben een speciale route uitgestippeld waarbij op verschillende manieren kan worden genoten van het landschap en de natuur in en om de bossen. Kortom: Na de Kerstdagen wordt het op deze 3e Kerstdag genieten van een ontspannen wandeling in een prachtige omgeving.

Het verzamelpunt voor de wandeling is bij Hoeve Strobol, Strobolse Heidesteeg 10 in Nijnsel.

De wandeling begint om 13:30 uur en zal ongeveer 2 uur duren. Vind de laatste informatie op de website: www.ivnrooi.nl of mail naar ivnrooi@gmail.com