Topper tegen EMK eindigt in een gelijkspel

Sint-Oedenrode - In een aantrekkelijk treffen eindigde de topper tussen het thuisspelende EMK en het bezoekende Boskant in een 1-1 gelijkspel. Voor rust was het een gelijk opgaande wedstrijd, met kansen aan beide zijden. Na rust was de thuisclub, door een doelpunt direct na rust, zo'n 25 minuten de bovenliggende partij, maar daarna krabbelde Boskant weer op en zorgde voor een spannend slotakkoord.

Het was vooraf duidelijk dat Boskant een pittige middag tegemoet kon zien. Tegenstander EMK stond stijf aan kop met liefst 28 punten uit 10 wedstrijden, met een doelsaldo van 34 voor en 9 tegen. Boskant volgde, weliswaar met 2 wedstrijden minder op het conto, met 16 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en 7 tegen. Het verschil op de ranglijst was voor rust in ieder geval niet echt zichtbaar. Het werd een aantrekkelijk treffen tussen twee gelijkwaardige teams. EMK als thuisspelend team wat meer in balbezit en Boskant gevaarlijk door haar snelle uitvallen. Dat het met de theepauze nog 0-0 stond, had vooral te maken met het feit dat het echte venijn in de afwerking aan beide zijden ontbrak.
Meteen na rust veranderde die situatie. De voorzet, uit een vrije trap van EMK in de 46e minuut, werd gemist door een van de Boskant verdedigers, waarna Johan Janssen de bal in de voeten kreeg. Van korte afstand passeerde hij Boskant doelman Vincent Staals: 1-0. In de 50e minuut was Boskant dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Rens van de Wijdeven verdween echter langs de voor Boskant verkeerde kant van de paal. EMK had in die periode de wedstrijd kunnen beslissen. Door het aandringen van Boskant kwam er ruimte voor de spitsen van EMK. In de 51e minuut was Rik Slaats aan de andere zijde dicht bij een treffer, maar Vincent redde attent. EMK spits Janssen kreeg daarna tot twee keer toe, in de 53e en in de 57e minuut een goede mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar hij wist de kansen niet te benutten. Tussen die twee momenten in, in de 54e minuut, had de stand echter al in evenwicht kunnen zijn. EMK doelman Mark Faassen wist de inzet van de doorgebroken Maikel Merks echter met een uiterste krachtsinspanning tot corner te verwerken. Boskant krabbelde overeind en wist de verdediging van EMK met een aantal goede aanvallen flink onder druk te zetten. Met resultaat! In de 78e minuut kon de thuisclub een corner van Rens van der Wijdeven nog uitverdedigen door de bal over de achterlijn te werken, maar de daaruit voortvloeiende corner werd door invaller Ruud van der Heijden keurig binnengekopt: 1-1. En als Ruud in de 84e minuut de corner van Rens ook maar een beetje had kunnen raken, was het zelfs 1-2 geworden. Niet verdiend uiteraard, maar geen Boskanter die daar om getreurd zou hebben!

Boskant gaat, samen met EMK, ongeslagen de winterstop in. Een keurig resultaat! Een aantal weken tijd voor andere zaken. Maar de uitdaging op een top 3 positie ligt er, dus daarna weer vol aan de bak! Ook voor de andere teams van vv Boskant, jeugd zowel als senioren, is er vanwege de winterstop voorlopig geen programma.