Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Kampioen Ollandse biljartkampioenschappen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassen kampioenschappen als het algemene kampioenschap gespeeld in de Dorpsherberg. Net als in 2016 waren de wedstrijden spannend tot het laatst toe.

In de A klasse speelde Albert van Driel (48 caramboles) tegen Johnny van Oorschot (51 caramboles). Albert speelde goed maar Johnny wist de partij na 21 beurten in zijn voordeel af te sluiten. In de B klasse kwam Jos van Bakel uit tegen Mark van Oorschot. Jos kwam niet in zijn spel terwijl Mark een geweldige start maakte met 2 keer 6 caramboles en zijn partij in 10 beurten uitmaakte. De partij C klasse tussen Ruud van Driel en Martien Huyberts was de meest spannende van de avond en werd uiteindelijk gewonnen door Ruud. Na de klassen kampioenschappen mochten Ruud van Driel, Mark van Oorschot en Johnny van Oorschot zich opmaken voor het algemene kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping onder het oog van het enthousiast publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Mark van Oorschot en Ruud van Driel. Het werd een wisselende partij die Ruud in zijn voordeel afsloot in 16 beurten. Ruud 10 punten – Mark 6 punten. De tweede partij tussen Johnny van Oorschot en zoon Mark van Oorschot werd door vader van Oorschot gewonnen in de maximaal toegestane 20 beurten. Johnny 10 punten – Mark 7 punten. De laatste partij tussen Ruud van Driel en Johnny van Oorschot moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat Ruud in zijn eerste partij al 10 wedstrijdpunten had gehaald. Beiden speelden een wisselende partij. Echter Ruud moest alle zeilen bijzetten om zijn benodigde caramboles te maken maar won uiteindelijk na 20 beurten de partij. Ruud 8 punten – Johnny 5 punten. Daarmee werd Ruud van Driel met 18 wedstrijdpunten de terechte kampioen van de 28ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd, zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle 52 deelnemers voor hun sportieve inzet.

Uitslag klassenkampioenschap: A klasse 1. Johnny van Oorschot. 2. Albert van Driel. B klasse 1. Mark van Oorschot. 2. Jos van Bakel. C Klasse 1. Ruud van Driel. 2. Martien Huyberts.
Uitslag algemeen kampioenschap: 1. Ruud van Driel 18 punten. 2. Johnny van Oorschot 15 punten. 3. Mark van Oorschot 13 punten.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding