Afbeelding

Sporttalent van Rooise bodem: Veerle van Erp

Algemeen

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode bulkt van het talent in allerlei takken van sport. DeMooiRooiKrant brengt ze de komende maanden in beeld. Waar zijn deze jonge sporters goed in? Wat willen ze bereiken? In de tweede aflevering zetten we crosstalent Veerle van Erp in de spotlights. Veerle van Erp (13) loopt sinds haar achtste al hard bij Fortuna '67 en is voorheen al twee keer Brabants Kampioen geworden in het onderdeel cross.

Waarom ben je begonnen met cross?
"Ik zocht een nieuwe sport. Ik zat al op waterpolo, maar ik mocht er nog iets bij doen. Bij de scholierenloop eindigde ik op het podium en daarna ben ik bij Fortuna gaan kijken om te zien of ik hardlopen leuk vond. De trainingen waren erg leuk en ik ben op mijn achtste gelijk lid geworden. Bij Fortuna ben ik begonnen met weg- en atletiekwedstrijden en in het eerste winterseizoen heb ik mijn debuut gemaakt in de cross."

Wat vind je het allerleukste aan je sport?
"Het allerleukste aan cross vind ik dat ik in de bossen kan lopen, soms in de modder en soms met heuveltjes. Ook vind ik de variatie die ik heb tijdens de training en de wedstrijden erg leuk."

Hoe vaak train je?
"In totaal train ik vier keer in de week. Ik train drie keer in Best bij Atletiek Vereniging Generalis Michaelis (AVGM). De andere keer train ik in Vught met het Regionale Talent Centrum Brabant Atletiek. Op zondag is er vaak een wedstrijd."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag.