Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Rooi Werkt blikt terug en vooruit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het naderende einde van 2017 is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2018.

Matchen
Afgelopen jaar hebben wij weer enkele tientallen werkzoekenden en bedrijven aan elkaar gekoppeld. Dat blijft onze kernactiviteit. Succesvolle plaatsingen en tevreden klanten, daar doen we het voor, dat geeft ons veel voldoening. Omdat onze subsidieperiode afliep zijn we op zoek gegaan naar nieuwe financieringsbronnen. Op dit moment zijn we in gesprek met de gemeente Meierijstad over een vorm van partnerschap. Hierbij staat het begeleiden en bemiddelen van cliënten met een bijstandsuitkering centraal. Daarnaast willen we ook bedrijven ondersteunen en adviseren die kandidaten met een lichte fysieke of mentale beperking willen aannemen.

Samenwerken
In 2018 willen ons nadrukkelijker positioneren als een sociale onderneming, zonder winstoogmerk. Als een stichting die samenwerkt met bedrijven en inwoners uit Meierijstad om arbeidsparticipatie te bevorderen. Hierbij krijgen we hulp van Performance Coaching en laten we ons inspireren door interessante initiatieven. We voeren gesprekken met de Zilvervloot in Eindhoven en Bij Jet in Schijndel. Ook nemen we regelmatig deel aan de bijeenkomsten van ondernemersvereniging Business-to-Business (BtB), het Platform Ondernemend Meierijstad (POM), het UWV en spreken we 'ambassadeurs' die ons adviseren en ons netwerk versterken. In de nieuwe opzet willen we samenwerken met collega's in Veghel en Schijndel, zodat we onze activiteiten kunnen uitbreiden naar Meierijstad.

Wat in het vat zit …
De plannen lagen er al, de uitvoering heeft even op zich laten wachten. In 2018 gaan we aan de slag met het reeds aangekondigde loopbaantraject: mensen concreet ondersteunen bij het vinden van een passende baan op de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast zijn er onze inloopochtenden, speeddates, individuele intakes met kandidaten en adviesgesprekken met werkgevers. We hebben zin in 2018!

Team Rooi Werkt: Corrie, Elli, Elske, Hanny info@rooiwerkt.nl, www.rooiwerkt.nl