Rhode wint bekerwedstrijd tegen SSS'18

Sint-Oedenrode - In het weekend werden we verrast door de eerste sneeuwbuien. Zowel op zaterdag als zondag kon er niet gespeeld worden. De topper tegen nummer twee EVVC ging dus niet door.

Op donderdag kon er voor de beker nog wel gevoetbald worden. Op een natte donderdagavond speelde Rhode de bekerwedstrijd in de derde ronde tegen SSS'18 uit Overloon. Deze tegenstander speelt in dezelfde klasse als Rhode, en in de competitie won Rhode de tweede competitiewedstijd in Overloon met 0–3. Ondanks het feit dat Rhode een flink aantal basisspelers miste, is het geen moment in gevaar geweest en was de 1–3 een logische uitslag.
In de eerste helft werd het overwicht van Rhode uitgedrukt door een doelpunt in de 22e minuut van Serge Voss.

In de tweede helft kwam SSS'18 nog wel langszij door een fout van de keeper af te straffen, het was nagenoeg hun enige scoringsmogelijkheid. Rhode ging na deze tegenslag op zoek naar de winst, combineerde vlot en creëerde ook enkele kansen. Dankzij knap keeperwerk van de SSS'18 doelman bleef de gelijke stand tot de 85e minuut op het bord staan. Toen schoot Daan van Dinten met een knappe vrije trap de 1–2 binnen en vijf minuten later bracht Simon van de Wetering de eindstand 1–3 op het bord. Hiermede behaalde Rhode opnieuw een 1–3 uit overwinning, de vierde in dit seizoen. Door deze overwinning bereikt Rhode de vierde ronde van het bekertoernooi waarin nog 32 clubs zitten. Tegenstander in de volgende ronde op 18 februari is DAW uit Schaijk, thans samen met Sparta'25, lijstaanvoerder in de derde klasse D.

Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Gezien de omslag in het weer is het nog de vraag of er zondag gevoetbald kan worden. Rhode gaat naar Margriet dat een kunstgrasveld heeft, dus misschien kan die wedstrijd toch doorgaan. Margriet promoveerde naar de 2e klas en maakt deel uit van de brede middenmoot.