Overal stonden kraampjes opgesteld.
Overal stonden kraampjes opgesteld. Foto: Mees van Dijk

Rooise gezelligheid op Kerstmarkt Odendael

Algemeen

Sint-Oedenrode – De eerste strenge winterdag vond afgelopen zaterdag plaats. Het was koud, het sneeuwde en als je niet oppaste lag je op de grond. Oftewel: de perfecte dag voor een overdekte kerstmarkt. Die vond in Odendael plaats.

Als je eenmaal binnenkwam werd je hartelijk ontvangen. Snoepgoed werd uitgedeeld en iedereen stond open voor een praatje. Naast alle gezellige mensen maakte de sfeervolle decoratie en kerstmuziek het nog extra gezellig. Er stond bij de ingang een grote kerstboom rijkelijk versierd met lichtjes en kerstballen.

Niet alleen de bewoners van Odendael mochten genieten van de markt. Ook andere inwoners van Sint-Oedenrode en omstreken waren van harte welkom. Voor de ouderen was dit extra gezellig zodat ze met hun vrienden, kennissen maar vooral met hun familie het kerstgevoel konden delen.

Er waren verschillende kraampjes waar van alles te halen was. Van kerstspullen tot mooie sieraden en nog veel meer. De mensen achter de kraampjes vonden het prachtig om hun spullen een nieuw thuis te geven. Zodra ze de blijdschap zagen van een koper, toverden dat ook bij henzelf een glimlach op het gezicht.

Naast de kraampjes bij de entreehal was er de mogelijkheid om in de grote zaal jezelf op te warmen met een lekkere kop koffie. Ook kon je er genieten van verschillende versnaperingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding