Afbeelding
Foto: Henri van Doorn

Opwarmertje voor burgemeester Kees van Rooij

Algemeen

Sint-Oedenrode - Donderdagavond vond de eerste raadsvergadering van Meierijstad plaats onder voorzitterschap van burgemeester Kees van Rooij. 

De agenda leek daarvoor gemaakt: niet te lang, geen moeilijke onderwerpen, al zullen de omwonenden van de toekomstige Lidl daar wellicht anders tegenaan kijken. De raad stemde snel in met het gewijzigde Lidl bouwplan, dat als hamerstuk op de agenda stond en amper op tegenstand stuitte. Alleen de SP stemde tegen vanwege de verkeersveiligheid, en Team Meierijstad deed in een stemverklaring de suggestie om van het stuk openbare weg aan de Meerkoet een inrit te maken.
Opvallend veel tijd daarentegen besteedde de raad aan een principiële discussie over de ontheffing van rioolrecht voor de kerk. Uiteindelijk werd de voorgestelde ontheffing uit het collegevoorstel geschrapt. 
Voor Kees van Rooij was het een mooie opmaat naar de raadsvergadering van 14 december, die er heel wat heftiger aan toe zal gaan en die ook buiten Meierijstad door velen zal worden gevolgd. Daar staat de zeer omstreden megastal met bijna 18.000 varkens aan de Lieshoutseweg op de agenda.