Afbeelding

Wovesto en Huis & Erf fuseren per 1 januari

Algemeen

Sint-Oedenrode - De algemene ledenvergaderingen van beide corporaties hebben op 6 december jl. ingestemd met een fusie. Woningcorporaties Huis & Erf en Wovesto gaan vanaf januari 2018 samen verder. Beide corporaties zijn actief in de gemeente Meierijstad en samen in het bezit van ruim 5000 woningen. Huis & Erf is ook actief in de gemeente Sint-Michielsgestel. Per 1 januari 2018 gaan zij samen verder als een nieuwe corporatie onder de naam Woonmeij.

De huurdersorganisaties, medewerkers en de gemeenten Meierijstad en Sint-Michielsgestel zijn positief over het samengaan van beide organisaties. Met de fusie is er meer slagkracht om de volkshuisvestelijke taken goed op te pakken. Dit betekent dat Woonmeij nu en in de toekomst voldoende, betaalbare en duurzame woningen aan de huurders en woningzoekenden kan blijven aanbieden. Woonmeij wil dicht bij haar huurders en woningzoekenden staan. Bereikbaar, aanspreekbaar en slagvaardig staan daarom hoog in het vaandel van de nieuwe woningcorporatie.

Hiermee geeft Woonmeij invulling aan vijf thema's waarop de huurders en woningzoekenden de woningcorporatie mogen aanspreken: voldoende woningen, betaalbare woningen, duurzame woningen, financiële continuïteit en betrokkenheid. Vanuit deze overtuiging werkt Woonmeij aan haar ambities, zoals de nieuwbouwopgave en de duurzaamheidsambities. De fusieorganisatie gaat verder onder de naam Woonmeij en heeft een tweehoofdige directie, Mark Wonders van Huis & Erf en Leo Overmars van Wovesto.
De huurders, woningzoekenden en andere belanghebbenden ontvangen later deze maand een gezamenlijk bulletin Beknopt&Buurten met informatie over de nieuwe corporatie Woonmeij.