Theaterkoor Stem bij een repetitie
Theaterkoor Stem bij een repetitie

'Boeiende Buren' eerste Meierijstadse theaterproductie

Algemeen

Sint-Oedenrode - Theaterkoor Stem staat volgend jaar stil bij de fusie van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel tot Meierijstad. Nou ja, stil staan? Beter kan worden gesteld dat het theaterkoor zingt en danst bij het thema gemeentelijke fusie, de fusie die nu alweer bijna een jaar geleden plaatsvond. De productie die op 16, 17 en 18 maart in de Brink in Eerde wordt uitgevoerd, krijgt de passende titel 'Boeiende Buren'.

Het 'nieuwe' theaterkoor heeft haar oorsprong in het oude Theaterkoor Rooi. Toen lukte het niet om de financiering van de productie 'in de schaduw van Napoleon' rond te krijgen. Na een viertal zeer succesvolle producties kwam er plotsklaps een einde aan de succesreeks met titels als Feest, Afrikaas, Droomhuis en PerMissie. "Dat was voor de circa vijftig deelnemers aan de productie een enorme teleurstelling", vertelt Erik Brugmans. Hij is de voorzitter van de Stichting Theaterkoor Stem. "We hadden veel enthousiaste mensen die wilden optreden. Maar wat moesten we? Normaal zie je dat er een groepje mensen is dat een theatervoorstelling wil geven, maar dat het uit onvoldoende mensen bestaat. Wij hadden alles, voldoende mensen, een hoge kwaliteit en ervaring. Alleen de middelen ontbraken. Al snel besloot een deel van de mensen uit het Theaterkoor Rooi dat er een doorstart moest komen en zo zag Theaterkoor Stem in 2015 het levenslicht".

De eerste productie van Theaterkoor Stem heet 'Boeiende Buren'. "De fusie van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel tot Meierijstad zo'n jaar geleden was de inspiratiebron voor deze nieuwe productie. "Het is net als wanneer je in een nieuw huis komt wonen. Je belt een keer bij de buren aan of je komt elkaar bij de voordeur tegen. Je maakt een praatje en zo gaat dat nu ook bij de inwoners van Meierijstad. Ze weten wie hun buren zijn, maar elkaar echt kennen? Nee dat is vaak nog niet het geval".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nancy Meijer (l) en Wim Wijnakker (rechts)