De mix van muziek en Bourbon viel goed in de smaak.
De mix van muziek en Bourbon viel goed in de smaak.

Hoog niveau geschiedenisles voor de zintuigen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Bij weer en wind, zoals afgelopen zondagmiddag, is er weinig te merken van het bruisend imago van het centrum, waar Sint-Oedenrode zich graag mee op de kaart zet. Toch gebeurt er soms meer dan een voorbijganger zo gauw in de gaten heeft. Je moet dan even weten waar de 'bubbels' zitten.

Door: Jan Egmond

Bij de Ossekop brandt licht, maar de tafels zijn leeg. Tenminste … bij het raam. Wie even goed naar binnen kijkt, ziet echter een volle achterzaal, waar een beamer beelden projecteert. Een presentatie? Veel meer dan dat. Het is een totaalbeleving. Welkom bij Bourbon & Blues.

Geen kwaad woord over onze eigen muziekgezelschappen, maar Arno en Cis de Leijer weten in hun eet-en muziekcafé regelmatig te zorgen voor een verfrissende variatie. Soms experimenteel, zoals onlangs stand up comedians. Soms professioneel, zoals afgelopen zondag. In samenwerking met drankenhandel, whisky-en portshop Van Boxmeer hadden ze Hans Offringa en zijn band Small Batch gestrikt. Die hadden echt meer nodig dan de geplande twee uur om het publiek mee te nemen door de boeiende geschiedenis van de Bourbon whisky, met name bij het merk Four Roses. Parallel daaraan, de historie van de bluesmuziek die daar veel raakvlakken mee heeft en soms innig is verbonden.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van komende week

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding