Spetterend waterpolo weekend Argo

Sint-Oedenrode - Het afgelopen weekend stond in het teken van de clash tussen Heren 1 en Heren 2 van Argo, beter gezegd de gevestigde orde tegen de aanstormende jeugd, ofwel de nr. 3 tegen de nr. 7 in de 2e klasse district. De tribunes waren goed gevuld en de verwachtingen hoog gespannen.

Het publiek was niet voor niets gekomen, het werd een spannende wedstrijd waarbij beide teams elkaar in evenwicht wisten te houden tot op 3 minuten voor het einde. Met 10-10 op het bord en nog 3 minuten te gaan, schakelden een aantal routiniers een tandje bij, waarmee het verschil heel snel gemaakt werd. Een goed spelende Martijn Hulsen had met 3 doelpunten een groot aandeel in de overwinning, maar doorslaggevend waren de 4 doelpunten van Gijs van Wanrooij in de laatste 3 minuten van de wedstrijd. Met een eindstand van 13-11 in het voordeel van Heren 1 is er meer dan voldoende aanleiding om de 2e wedstrijd alvast te noteren in de agenda. Grote complimenten mogen gemaakt worden naar de jeugd van Argo. Deze zit Heren 1 op de hielen en het is een kwestie van tijd dat de ploeg van Michel v.d. Bersselaar en Eric van Erp wel de punten gaan pakken.

De waterpolodames leken geïnspireerd te zijn door de herenwedstrijd, want ze wisten de koploper van de competitie, Arethusa uit Oss, het heel moeilijk te maken. De dames van Argo hebben een lastig seizoen en staan op de achtste plek in de competitie. De uitslagen zijn niet slecht, maar de punten stromen niet binnen. In het eerste duel in Oss, wist Arethusa in de laatste seconde nipt te winnen (9-8) en dus lagen er best wel kansen voor Argo. Door afwezigheid van keepster Yvonne van Doremalen mocht Renske v.d. Burgt het doel verdedigen. Hierdoor miste Argo niet alleen een keepster die in topvorm verkeert, maar ook een basisspeelster die nu in de goal lag. Renske keepte echter prima en wist een aantal ballen mooi te keren. Tot 2 keer toe wist Argo een grote achterstand recht te trekken, van 2-6 naar 6-6 en van 6-9 naar 9-9. Opvallend in deze wedstrijd was het feit dat Argo maar liefst 4 strafworpen kreeg, waarbij de laatste stafworp op 5 seconden voor het einde verzilverd werd door Josine Raaijmakers. Met haar 4 strafworpen en 2 velddoelpunten was ze topscoorder van de wedstrijd. Met een uitslag van 9-9 gaan de complimenten uit naar de veerkracht van de dames van Argo. Een prima prestatie en loon naar werken.