De kerststal staat er stralend bij.
De kerststal staat er stralend bij. Foto: Kim Verstappen

Kerststal op het Kerkplein

Algemeen

Sint-Oedenrode – Sinterklaas is nog niet weg, maar op het Kerkplein voor de Sint-Martinuskerk staat nu al een kerststal. Een langgekoesterde wens van pastoor Vincent Blom.

Waar voorheen alleen nog maar een kerstboom stond, staat nu een grote kerststal, volledig gemaakt van hout. Dankzij de herders, dieren, Josef, Maria en natuurlijk het kinneke Jezus heeft het kerkplein nu een echte kerstsfeer.

Zes weken geleden is de pastoor naar Arie Verheijen gestapt met de vraag om een kerststal te maken. "Ik vond het jammer dat er op het mooie plein wel een kerstboom stond, maar geen kerststal. Nu krijg je een beetje de sfeer als je door het dorp of over het plein loopt", aldus Blom. Arie plaatste samen met Sil Schampaert de stal op zijn huidige plek.

Een aantal jaar geleden was het idee voor een kerststal er al, maar door de angst voor vandalisme is er toen geen gekomen. Toch lijkt het op andere plaatsen die wel een kerststal hebben goed te gaan. Pastoor Blom is dan ook niet bang dat er iets zal gebeuren: "Alle beelden staan gewoon vast en we hebben het vaste vertrouwen dat het allemaal goed gaat."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding