Knappe overwinning van Rhode bij WSC

Sint-Oedenrode - Zondag werd in het ijzig koude en natte Waalwijk op sportpark Eikendonk een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd gespeeld tussen twee ploegen die vanaf het begin de wil toonde voor de overwinning te gaan.

Dit resulteerde in een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef. De wedstrijd kreeg met Rhode een terechte winnaar. Hier was na de wedstrijd in de bestuurskamer van WSC geen discussie over. Rhode verdiende de overwinning op basis van het vertoonde spel, ook al kende de wedstrijd met name in de tweede helft een periode waarin WSC een licht overwicht had. Ook in deze wedstrijd toonde Rhode een sterk collectief te zijn, voetballend met veel inzet en beleving, met een sterke verdediging en een gevaarlijke, scorende voorhoede.

Na een offensief begin van twee kanten, kwam de eerste kans voor Rhode in de twaalfde minuut. Kyron Brus werd diep gestuurd maar miste nog de scherpte om af te ronden. Rhode bleef de aanval zoeken en in de achttiende minuut werd het 0-1. Een goede actie van Koen van der Zanden met een fraaie voorzet werd knap ingekopt door Kyron Brus. Rhode bleef de aanval zoeken en creëerde ook kansen om de voorsprong te vergroten. In de eenendertigste minuut lobte Koen van der Zanden de bal net over de goal, meteen daarna schoot Mart Krüsemann rakelings over. In de eenenveertigste minuut opnieuw kansen om verder uit te lopen, zowel Koen van der Zanden als Kyron Brus miste het geluk om te scoren. In de vijfenveertigste minuut kwam de eerste kans voor WSC, het schot ging voor langs.

In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar het was toch weer Rhode dat de beste kansen creëerde. In de achtenveertigste minuut ging Koen van der Zanden alleen op de keeper af en redde de keeper fraai. Een knappe actie van Geert Oerlemans in de tweeënvijftigste minuut werd net niet doeltreffend afgerond. Tussen de vijftigste en zestigste minuut had WSC een licht overwicht. In de vijfenvijftigste minuut ging een schot rakelings over het doel van Rhode en meteen daarna voorkwam Rhode-doelman Ard Groenendijk met een fraaie redding de gelijkmaker. Rhode nam het initiatief weer over en dat leidde tot de 0-2. Met een knappe actie van Koen van der Zanden in de vijfenzestigste minuut kwam Rhode nog meer op voorsprong. WSC drong aan en uit een corner in de eenenzeventigste minuut werd de 1-2 gescoord. Maar zoals ook in de voorgaande wedstrijden bleef Rhode op zoek naar de 1-3. Een schot van Daan van Dinten ging net over, een vrije trap van Roel Smeets ging rakelings langs. In de vijfentachtigste minuut was er nog een hachelijke situatie voor het doel van WSC, maar in de achtentachtigste minuut maakt Koen van de Zanden aan alle onzekerheid een einde door met een mooie actie de 1-3 te scoren. Hiermede werd de tiende achtereenvolgende overwinning behaald, met telkens in de uitwedstrijden 3 doelpunten van Rhode ( in vier uitwedstrijden met 1-3 en eenmaal met 0-3 gewonnen).

Rhode is de trotse lijstvoeder in de tweede klasse met een voorsprong van 10 punten op nummer twee EVVC. Deze ploeg heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Rhode en is a.s. zondag de tegenstander van Rhode op de Neul. Aanstaande donderdag 7 december bekerwedstrijd om 20.00 u in Overloon: SSS-18 – Rhode en aanstaande zondag 10 december om 14.15 u de topper op de Neul: Rhode - EVVC.