KV Nijnsel wint spannend duel

Sint-Oedenrode - Na een fanatiek teambuildingsuitje op de dag voor de wedstrijd was Nijnsel afgelopen zondag gebrand om te winnen. Ze speelde thuis tegen Tuldania, een bekende en lastige tegenstander. In de vorige competitie werd met 7-14 verloren.

Na een aantal minuten spelen werd Nijnsel al gewaarschuwd met een strafworp tegen, deze werd benut en bracht de thuisploeg op achterstand. Nicole de Koning wist hier met een fraaie actie een antwoord op te geven. De wedstrijd ging erg gelijk op, tot de Nijnselse dames even geen raad wisten met de aanvallen van de ploeg uit Esbeek. Nijnsel raakte verder op achterstand (2-5).

Het duurde niet lang voor Joyce van Kessel weer vertrouwen bracht door een mooi uitgespeelde aanval haarfijn af te ronden. Nijnsel ging meer combineren en kwam net voor rust zelfs op voorsprong.

Na rust liet Tuldania zien dat het zich nog niet gewonnen gaf en scoorde de 6-6. Beide ploegen bleven vechten om de punten, maar het was Nijnsel die voor een verschil zorgde van twee doelpunten. Tuldania maakte het de thuisploeg steeds opnieuw spannend, maar Nijnsel was een terechte winnaar. Eindstand 10-9.