Ook voor Venhorst een maatje te groot

Sint-Oedenrode - Rhode deed zondag goede zaken, zelf won het van Venhorst, en van de concurrentie lieten de nummers 2 tot met 5 allemaal punten liggen. EVVC verloor van Emplina en heeft nu 7 punten achterstand. Prinses maakt een sprongetje naar de derde plaats, maar staat al wel op 12 punten achterstand.

Achteraf was de wedstrijd van Rhode tegen Venhorst al heel snel beslist. Rhode startte fel en in de tweede minuut werd Kyron Brus in het 16-meter gebied onderuit gehaald. Daan van Dinten liet de keeper kansloos: 1-0. Vervolgens leek het er op dat Rhode snel verder zou uitlopen. De corners volgden elkaar snel op, eenmaal werd de bal net over gekopt en eenmaal werd door Geert Oerlemans ook gescoord, maar de vlag van de grensrechter ging omhoog en het doelpunt werd afgekeurd. Daarna volgde er nog een kans uit een voorzet van Mart Krüsemann die net naast ging. Vervolgens werd een corner tot driemaal toe ingeschoten en een vrije trap van de doellijn gehaald, Venhorst wankelde maar het bleef 1-0. Halverwege de eerste helft werd het allemaal wat rommeliger en waren er minder kansen.

Na rust bleef de wedstrijd erg rommelig. Rhode kwam niet meer tot goede combinaties. Dat was ook de verdienste van Venhorst, dat voor elke bal knokte en Rhode weinig ruimte gaf. Echte kansen leverde dit voor Venhorst niet op, de verdediging gaf weinig tot niets weg en als er al een kansje kwam wist doelman Ard Groenendijk wel redding te brengen. De beste kansen waren daarom ook na rust voor Rhode. Kyron Brus profiteerde bijna van slecht uitverdedigen van de keeper, maar zijn schot ging over. Vlak voor tijd was Venhorst nog eenmaal gevaarlijk, maar die kans leverde niets op. De laatste mogelijkheid was voor Koen v.d. Zanden, maar zijn schot werd gestopt. Eindstand 1-0.

Aanstaande zondag speelt Rhode in Waalwijk tegen WSC dat afgelopen zondag, na een 0-2 voorsprong, bij Volharding genoegen moest nemen met 1 punt.