Het weer was op zondag behoorlijk goed.
Het weer was op zondag behoorlijk goed. Foto: Mees van Dijk

Drukbezochte Maiscross weer geslaagd

Algemeen

Sint-Oedenrode – Motorliefhebbers konden afgelopen zondag hun ogen uitkijken op de Weievenseweg. Daar werd weer de jaarlijkse maiscross gehouden. Om half 9 's ochtends stonden de crossers met hun ronkende motoren al klaar, hopend om de eerste plaats binnen te slepen. De maiscross is een motorcrosstoernooi georganiseerd door MC De Ganghouwers. Net als voorgaande jaren werd het ook dit jaar rijkelijk bezocht.

Dit jaar was alweer de vierde editie van het evenement, en het was de derde keer dat het op deze locatie werd gehouden. Om de crossbaan en het omgelegen terrein gereed te maken hadden de organisatoren maar twee dagen de tijd. Ook moest maandagochtend weer heel de boel afgebroken zijn. Gelukkig hadden ze door de hulp van zo'n ongeveer zestig vrijwilligers alles op orde en kon het evenement op tijd van start gaan. Het grote aantal vrijwilligers was ook zeker nodig, aangezien er veel aanmeldingen binnen waren gekomen. Er waren bijna vierhonderd kandidaten dit jaar die allemaal stonden te popelen om de baan op te gaan.
De deelnemers verschenen in zeven verschillende klassen op het evenement: Mini's, 65cc beginners en wedstrijdjeugd, bromfiets automaat en bromfiets versnelling, 85cc, 125cc, MX2, MX1, offroad en startbewijshouders. Hierdoor was het toernooi geschikt voor motorcrossers van elke leeftijd en elk niveau.
Net zoals voorgaande jaren was er een verwarmde feesttent aanwezig, maar dit jaar hadden ze extra groot uitgepakt. Zo was er livemuziek van de band Dude, een groot scherm met daarop Formule 1 en tot slot een grote barbecue.
Ondanks de buien van afgelopen week was de baan volgens de organisatie zelf prima in orde. Van tevoren is de baan een aantal keer getest en er was niets op aan te merken. Tijdens het evenement zelf was het 's ochtends aan de koude kant, maar tegen de middag begon de zon te schijnen en was het prima weer om in te crossen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding