Sanne Peters haalt mooi resultaat

Sint-Oedenrode - Op 11, 12, 18 en 19 november vonden in Eindhoven de Brabantse Kampioenschappen korte baan plaats. Zwemvereniging Zeester-Meerval uit Uden was met 17 zwemmers, 5 coaches, 1 ploegbegeleider en 6 officials vertegenwoordigd op dit kampioenschap. Zeester-Meerval mag, met 49 nieuwe persoonlijke records en maar liefst 18 medailles, met trots terug kijken op een fantastisch verlopen kampioenschap!

Sanne Peters uit Sint-Oedenrode mocht op 10 individuele afstanden starten. Na afgelopen zomer de overstap te hebben gemaakt naar een andere vereniging, was vooraf het doel om haar persoonlijke records te verbeteren. Aan deze doelstelling heeft ze ruim voldaan. Ze heeft namelijk op 8 afstanden haar persoonlijke record verbeterd. Maar het bleef niet alleen bij die 8 persoonlijke records. Sanne mocht namelijk 3 keer naar de medailleceremonie! Op zowel de 50 meter rugcrawl als de 50 meter schoolslag behaalde ze een knappe derde plaats. Op de 200 meter rugcrawl zwom ze naar een fantastische zilveren medaille. Maar naast alle individuele races, was Sanne ook onderdeel van 3 estafettes die mochten starten. Namelijk de 4x 100 meter borstcrawl, 4x 200 meter borstcrawl en de 4x 100 meter wisselslag.

Bij de estafette 4x 100 meter vrije slag verbeterde het team hun inschrijftijd met maar liefst 5 seconden. Met deze tijd behaalden ze een prachtige bronzen medaille. Bij de estafette 4x 200 meter vrije slag verbeterde het team hun inschrijftijd en ook hier werd een prachtige bronzen medaille behaald.

Maar het slot stuk van het kampioenschap was de estafette 4x 100 meter wisselslag. Dit was het laatste programma van het kampioenschap en op dat moment kon het kampioenschap voor Zeester-Meerval eigenlijk al niet meer stuk. Het team verpulverde hun inschrijftijd met bijna 11 seconden en behaalden een gouden medaille op dit programma.