Moeizame overwinning Boskant

Sint-Oedenrode - Boskant blijft goed presteren. Ook Bavos moest er aan geloven. Na de reguliere speeltijd stond er een 2-0 uitslag op het scorebord. Boskant heeft deze punten echter zeker niet cadeau gekregen.

De wedstrijd valt het best te omschrijven als voetballend aan weerszijden niet te best, veel onzuivere passes, maar wel aan weerszijden veel inzet en mede door het scoreverloop spannend tot iets voor het eindsignaal. Bavos opende als beste en kwam enkele keren gevaarlijk voor het Boskant doel. In de zesde minuut had dat een doelpunt kunnen opleveren toen de bal werd teruggelegd op een vrijstaande Christian Seijkens. Gelukkig voor Boskant was die pass niet zuiver zodat doelman Vincent Staals niet aan de bak hoefde. En ook in de 26e minuut was er een kans voor Wes Kraus toen hij de bal uit een corner voor de voeten kreeg. Zonder succes, want de bal werd een centimeter of tien naast geschoten. Ook Boskant kreeg in die periode kansen. Maar de echte scherpte ontbrak. In enkele gevallen bleek doelman Marc Gloudemans een sta-in-de-weg voor de Boskant voorhoede.
In de 32e minuut kwam Boskant op voorsprong. Een indraaiende voorzet van Rens van de Wijdeven werd door Jim van der Zanden attent binnengekopt: 1-0. Enkele minuten later leek de gelijkmaker in de maak, maar doelman Staals ranselde de inzet van John Brouwers uit het doel.

Ook na rust waren de eerste kansjes voor de bezoekers. In de 49e minuut kwam de thuisclub goed weg toen de inzet van John Brouwers slechts enkele centimeters naast ging. In de 53e minuut leek de wedstrijd op slot te gaan. Na een snelle aanval mikte Jim van der Zanden de bal op de lat. De andere optie, breed leggen naar twee vrijstaande spelers had hij jammer genoeg gemist!

In de 63e minuut waren de bezoekers opnieuw dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Leon de Wit raakte "slechts" de buitenkant van de paal. Pal voor tijd haalde alles wat Boskant heette, opgelucht adem. Na een overtreding op Roy van der Linden, binnen het 16 meter gebied, ging de bal op de stip. Brett Veldkamp bleef kalm en zorgde er met z'n doelpunt voor dat de wedstrijd definitief gelopen was.
Boskant blijft dus volop in de race om de plaatsen in de top drie. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Essche Boys op het programma. Ondanks de lagere positie een niet te onderschatten tegenstander!
Boskant 2 heeft het even lastig in haar competitie. Tegenstander DAW 2, vertoevend in de top drie, bleek te sterk. Erp 3, dat op de ranglijst gelijk staat met ons tweede, is de volgende tegenstander.