Odisco wint met goed spel

Sint-Oedenrode - Odisco mocht afgelopen zondag op bezoek bij DSV in Diessen. Na de grote nederlaag op het veld tegen deze ploeg, had Odisco iets recht te zetten.

Odisco begon sterk en zette de aanvallen van DSV klem. Aanvallend was het soms wat slordig en onrustig, waardoor er te veel onnodig balverlies werd geleden. Door het sterke verdedigen kon Odisco steeds op een doelpunt voorsprong komen, maar moest toch met een gelijkspel rusten (4-4).

In de rust werd de dames verteld meer te concentreren op het overnemen van doorloopballen en in de aanval langer balbezit te houden. Met meer werklust en overtuiging zouden er punten gehaald kunnen worden.

Odisco pakte de aanwijzingen goed op en ging met goed spel de 2e helft in. Er was steeds een kleine voorsprong, maar Odisco maakte (in de ogen van de scheidsrechter) veel overtredingen, waardoor DSV op 7-6 kon komen. Odisco gaf echter niet op en bleef hard werken. Daardoor vielen de schoten, werd het spel nog beter en ging Odisco de tegenstander voorbij. Het verschil werd gemaakt, onder andere door Maud van de Vleuten die haar goede wedstrijd bekroonde door een vrije bal raak te schieten. Odisco liet de voorsprong niet meer in gevaar komen en haalde wedstrijd binnen. Eindstand 10-13.

Odisco speelde vandaag een goede wedstrijd en werkte in de 2e helft hard voor de winst. Door deze goede teamprestatie konden de 2 punten mee naar Olland. Volgende week speelt Odisco om 11:45 in de Dioscuren in Schijndel tegen VVO. Hopelijk kunnen de dames deze lijn door trekken.