Nijnsel mag niet mopperen

Sint-Oedenrode - Vooraf zou je als thuisclub niet tevreden moeten zijn met een gelijkspel thuis tegen een laagvlieger als Hapse Boys. Maar achteraf zat er echt niet meer in dan een 1-1. Het eerste kwartier was voor de thuisclub maar dit resulteerde niet in doelrijpe kansen.

Sterker nog, in de 17e minuut kwamen de bezoekers vrij voor goalie Youri Dortmans, maar de spits vergat de trekker over te halen. In de 32e minuut een prima kans voor Arjan van Zutphen van Nijnsel maar in plaats van de bal voor te geven schoot hij recht op de keeper die de bal zonder al te veel problemen onschadelijk maakte.
John Egelmeers van de thuisploeg kwam steeds beter in zijn spel en hij begint eindelijk goed mee te draaien. Hij is de afgelopen jaren nu eenmaal niet gewend om in het linkerrijtje te spelen. In de rust hield hij het echter voor gezien vanwege lichte liesklachten. Net voor de rust een mooie aanval van de gastheren die wordt ingeleid door Nick Lathouwers. Hij levert vanaf rechts een perfecte voorzet af die door niemand anders dan Nick Dortmans koelbloedig wordt afgerond: 1-0.
Niet iedereen was enthousiast over de thee in de rust, maar goed, daar hebben beide partijen last van. In de 67e minuut een aanval van de gastheren die gevaarlijk indraait. De keeper zit er wel bij maar de laagstaande zon speelt hem parten: 1-1. Dit gaf de Hapse voetbalburger weer moed en de aanvallen rolden voortdurend af op het Nijnselse doel. In de 83e minuut trapte Joost Vervoort de bal van de Nijnselse doellijn en een paar minuten later vuurde Rob Witlox aan de andere kant een perspectiefrijke kopbal af die echter in schoonheid strandde. Kortom, een gelijkspel dat de verhoudingen goed weergaf; de wedstrijd verdiende geen winnaar. Geen 'Man of the Match' deze keer, maar 'Men of the Match: de Gebroeders Dortmans, Youri en Nick!
Zondag gaat Nijnsel op bezoek bij DAW uit Schaijk, de gedeelde koploper. Daar zal uit een ander vaatje moeten worden getapt, maar Nijnsel heeft al eerder bewezen dat ze dit kan. Supporters zijn opnieuw welkom aan de Bossestraat 56 waar de thuisclub 7019 supporters zou kunnen begroeten. We zullen het zien.