Logo mooirooi.nl
Manon Swinkels ging op de koffie bij deze kundige dame van Back to Health.   | Fotonummer: 0285b4
Manon Swinkels ging op de koffie bij deze kundige dame van Back to Health. (Foto: Manon Swinkels)
Op de koffie bij...

Op de koffie bij.... Back to Health

Meierijstad - Een avond zweten in de sportschool sla ik vanavond maar eens over. Niet dat ik daar trouw iedere week te vinden ben. Integendeel zelfs. De sportschool is blij met mij als sponsor van de club. Toch heb ik voor vanavond het advies gekregen om vooral rustig aan te doen. Ik krijg namelijk een chiropractie behandeling bij Back to Health in Veghel.

Door: Manon Swinkels

Een aantal gewrichten in mijn lichaam wordt onderhanden genomen en gekraakt. Gekraakt! Ik heb geen klachten of pijntjes, dus ik ben erg benieuwd of Carley wat knelpunten gaat ontdekken. Heel koeltjes wandel ik de behandelkamer binnen, ik neem plaats op de stoel tegenover Carley en ze vertelt wat zij haar patiënten kan bieden. Ik zie best wel op tegen het moment dat ik de stoel moet verwisselen voor de behandelbank.

Carley Rose MChiro is als chiropractor expert op het gebied van rugklachten, nekklachten en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel, de spieren en gewrichten. "Je kan een bezoekje aan mijn praktijk vergelijken met een bezoekje aan de tandarts. Je hebt maar één gebit en daar moet je goed voor zorgen. Dat geldt ook voor je wervelkolom. Het enige verschil is dat je een tand kunt vervangen en een wervel niet. Alle bewegingen die je maakt, alle gedachten en emoties worden door de zenuwen gecontroleerd. Zenuwen lopen door de wervelkolom en vanuit daar verspreiden deze zich door het hele lichaam. Een verkeerde houding, eenzijdige bewegingen of een val kan ervoor zorgen dat de wervelkolom scheef staat. Dat geeft druk op de zenuwen en dit veroorzaakt een pijnlijk gevoel. Met mijn behandelingen corrigeer ik de wervelkolom en neem ik de druk op de zenuwen weg."

Carley vraagt mij op te staan en een rondje door de ruimte te lopen, zodat zij mijn houding kan controleren. Ik doe wat mij gevraagd wordt en Carley kijkt mij onderzoekend aan. Ze bekijkt de stand van mijn schouders en bekken en concludeert dat ik wat naar links hang. "Het is moeilijk om zomaar je houding aan te passen. Het is een automatisme. Je lichaam hanteert een bepaald bewegingspatroon, maar dat is niet perse het goede bewegingspatroon."

"Mijn patiënten bezoeken mijn praktijk met lichamelijke klachten. Dat kan een pijnlijke schouder, nek of knie zijn, maar ook hoofdpijn of een hernia. De klachten zijn heel divers. Met mijn behandelingen zorg ik voor verlichting." Carley gaat op holistische wijze te werk, dat wil zeggen dat Carley verder kijkt dan de specifieke klacht. "Een pijnlijke schouder kan te maken hebben met gewrichten en zenuwen in de nek of rug. Ik zie het lichaam als geheel." In haar praktijk Back to Health biedt Carley naast chiropractie, shockwave behandelingen, dry needling, activator techniek, triggerpointtherapie, kinesiotaping, en oefentherapie. Voor mij staat er dus een chiropractie behandeling op het menu.

"Je mag plaatsnemen op de behandeltafel", zegt Carley. Het moment is daar, tijd voor actie. Voor er gekraakt gaat worden, doorloopt Carley mijn wervelkolom en de gewrichten in mijn schouders en nek. Het voelt als een massage. Nu komt het echte werk. Ik weet dat ik in goede handen ben. Carley heeft een flinke universitaire studie achter de rug en deze cum laude afgerond. Carley klemt mijn hoofd tussen haar handen, draait deze naar links en na een razendsnelle beweging klinkt daar het geluid waar ik zo bang voor was. Krak! Tot mijn verbazing blijft een pijnscheut uit. Was dit het? Mijn hoofd wordt nu de andere kant opgedraaid en een paar seconde later is ook deze kant gekraakt. Na mijn hoofd zijn mijn schouders, rug en bekken aan de beurt. Voor ik het weet zit de behandeling erop en ik heb geen centje pijn.

Carley heeft hard gewerkt om te komen waar ze nu is. Na 6,5 jaar werkervaring was Carley in april van dit jaar klaar om haar eigen praktijk te beginnen. "Het is een langgekoesterde droom die uitkomt. Back to Health bestaat alweer een aantal maanden en op dit moment ben ik aan het bekijken wat de opties tot uitbereiding zijn. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen met lichamelijke klachten verlichting te geven." Benieuwd wat Carley voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op via 06-23509756 of kijk voor meer informatie op www.bthc.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!