Afbeelding

Succesvol weekend voor Lita van Weert

Sport

Sint-Oedenrode - Het was een druk schoonspringweekend voor Lita van Weert. Zaterdag sprong ze de tweede wedstrijd van de breedtesportcompetitie in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Tijdens deze wedstrijd worden oefeningen en sprongen gedaan op 4 onderdelen: mat, kant, 1-meter-plank en 3-meter-plank. Per onderdeel kunnen punten van 0 tot 10 gescoord worden.

Lita begon de wedstrijd goed met het onderdeel kant. Ondanks dat ze door concentratieverlies op de 1-en 3-meter-plank punten liet liggen, wist ze dit allemaal goed te maken op de mat. Hier scoorden ze maar liefst drie 10-en wat een totaalscore van 130 punten opleverden. De eerste breedtesportwedstrijd in Zoetermeer won Lita ook, met een totaal van 140 punten.

Zondag, een dag later, trad ze aan in het Hofbad in Den Haag. In de E-categorie (9 jaar en jonger) stonden 4 sprongen op de 1-meter-plank op het programma. Lita sprong stabiel en wist met een mooie totaalscore van ruim 95 punten de gouden medaille in de wacht te slepen.

Schoonspringzusjes
Zusje Ziva van Weert (5) is na de zomer ook gestart bij PSV Schoonspringen. Zij sprong vorig weekend haar allereerste wedstrijd tijdens de clubkampioenschappen Toren. Zo'n eerste wedstrijd is natuurlijk erg spannend, maar Ziva deed het erg goed. Ze maakte vier mooie sprongen, waaronder een standsprong gestrekt van de 3 meter-plank, wat haar zelfs 7-ens opleverden. Als allerjongste van de club heeft Ziva nog geen concurrentie, maar meedoen is al heel wat op haar leeftijd. Trots als een pauw ging ze net als haar zus met een gouden medaille naar huis.