Afbeelding

Bijzonder concert in Henkenshage

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 26 november vindt er een speciaal concert plaats in Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt. Dan treden Dennis van de Sande en Trio d'Antonet namelijk samen op. Het concert zal starten om 11.30 uur.

Dennis van der Sande is een nog jonge maar veelbelovende Rooise fingerstyle-gitarist. Bij deze stijl speelt Dennis tegelijkertijd zowel de melodielijn als de begeleidende baslijn van een muziekstuk. Zijn grote voorbeeld is de Australische gitaarvirtuoos Tommy Emmanuel met wie hij ook al enkele keren samen mocht spelen. Door heel veel oefenen – Dennis speelt vaak meer dan 10 uur per dag – mag hij zich inmiddels rekenen tot de bekendere fingerstyle-gitaristen van Nederland. Niet voor niets wordt Dennis inmiddels al de "Brabants Harrie Saksioni" genoemd. Tijdens het concert zal Dennis zeker een aantal werken van Tommy Emmanuel spelen. Daarnaast brengt Dennis werk van Chat Atkins en Harrie Saksioni ten gehore.

Trio d'Antonet is in Rooi al langer bekend als vertolker van met name Franse chansons. Vooral Edith Piaf is hierin voor zangeres Antonet van der Heijden de belangrijkste inspiratiebron. Bij elk concert waant het publiek zich op een Frans terras. In juli van dit jaar werd die waan zelfs werkelijkheid toen het trio meerdere concerten op Zuid-Franse podia gaf. Antonet vormt een muzikaal trio met gitarist Dick Swinkels en accordeoniste Marianne van Eeten. Tijdens het concert zal Trio d'Antonet naast liederen van Piaf ook werken van Jacques Brel, Liesbeth List en Ramses Shaffy ten gehore brengen.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en aan de kassa.


Afbeelding