Afbeelding

Kickboksgala in Meierijstad

Algemeen

Meierijstad - Als het aan Antoon Donkers en Fouad el Meliani ligt dan komt er volgend jaar een gloednieuw kickboksgala in Meierijstad. Beide heren nodigen ondernemers uit Meierijstad of ondernemers met een bedrijf in Meierijstad uit om deel te nemen aan Meijerijstad Fight Cancer Night. Deelname gaat niet zonder slag of stoot. "We beginnen met twee keer in de week trainen en vanaf volgend jaar zomer drie keer", vertelt Fouad van Meliani Fight & Fitness.

Het woord kickboksgala wil Antoon eigenlijk niet gebruiken. "Dat past niet bij Boerdonk. Het is een kickboksavond op 18 augustus in hetzelfde weekend als de Buffelrun. We hebben dan alle faciliteiten om een dergelijk evenement te organiseren."

Afbeulen
De ondernemers worden in hun reis naar de boksring begeleid door de trainers van Meliani Fight & Fitness. Fouads ogen beginnen te twinkelen. Hij kan niet wachten tot het afbeulen mag beginnen. "Dat komt wel goed. Wij gaan de deelnemers echt aanpakken. Ze worden compleet afgemat", zegt hij gemotiveerd. Het kan natuurlijk zijn dat iemand een keer een training overslaat, maar het wordt wel serieus aangepakt. "Er wordt zowel technisch als conditioneel getraind. Uren maken is heel belangrijk in het kickboksen. We gaan straks helemaal los", belooft Fouad. Een van de ondernemers die het avontuur aangaat is Ton Kanters. Ton heeft een onderneming in Schijndel. Zijn omgeving verklaarde hem voor gek. "De verwachtingen op de zaak zijn niet heel hoog", lacht hij. "Ik ga ze verrassen en verbazen." Zelf was hij meteen enthousiast. "Het is een geweldig idee. Ik wil graag sporten, maar door de drukte schiet dat er wel eens bij in. Nu heb ik een stok achter de deur. Lekker mijn kop leeg maken en na elke training total loss naar huis."
Na afloop van alle trainingen worden, in overleg met de trainers, twee ondernemers aan elkaar gekoppeld. Zij gaan op 18 augustus tijdens de eerste editie van het Meijerijstad Fight Cancer Night de strijd met elkaar aan. "De boksers gaan dan in gesprek over wat wel en niet mag. Ik kan me voorstellen dat er partijen zijn waarbij wordt besloten om stoten op het hoofd te verbieden. Uiteindelijk bepaalt de jury een winnaar", legt Antoon uit.

De Meijerijstad Fight Cancer Night heeft drie ultieme doelen. De organisatie wil met het evenement Meierijstad op de kaart te zetten en ondernemer met elkaar in contact brengen. Toch is het belangrijkste doel het steunen van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Het streefbedrag van 3000 euro lijkt makkelijk haalbaar, mits er genoeg geïnteresseerden ondernemers zijn. "We willen minimaal twaalf en maximaal achttien deelnemers. Als dat lukt dan halen we de 3000 euro zeker." Het bedrag waar Antoon op hoopt, ligt vele malen hoger. "De 10.000 euro is haalbaar, daar geloof ik heilig in." Voor Ton is het goede doel een extra drijfveer. "Het heeft de doorslag gegeven om mee te doen. Als ondernemer wil je een doel hebben, maar ook je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Door mee te doen aan de Meijerijstad Fight Cancer Night slag ik twee vliegen in één klap."
Het kickboksavond op 18 augustus in Boerdonk wordt buiten gehouden. Antoon belooft spektakel. "Opkomstmuziek, opkomstdames, een bijnaam en een bekende Nederlander als presentator. De avond wordt afgesloten met een geweldige feestavond." Ton vult aan: "De entourage is belangrijk. Al deze plannen geven het evenement wat extra cachet. Ik heb er super veel zin in."

De kosten bedragen 1.500 euro. Daarvan gaat 250 naar Kika. Het bedrag is inclusief: trainen, tien entreetickets (15 euro per stuk), 50 consumpties (2 euro per stuk). Antoon: "De taxirit naar huis op 18 augustus is wel voor eigen rekening", besluit hij lachend. De organisatie geeft voorlichtingsavonden op: 27 november in De Brink, 28 november in café de Paal, 30 november in Café-Zaal Kleijngeld en 8 december in D'n Brouwer. Al deze avonden starten om 20.00 uur.