Afbeelding

Tenniskids Clubkampioenschappen

Sport

Sint-Oedenrode - Door de drukte in september en oktober werden de clubkampioenschappen voor de Tenniskids dit jaar verplaatst naar 19 november. Dus stonden er zondagochtend zo'n 35 kinderen te trappelen om zich met hun leeftijdsgenoten te meten.

Onder aanmoedigingen van de in grote getale toegestroomde ouders en andere fans startten de kinderen in oranje en groen rond negen uur met hun wedstrijden. In de jongensenkel van groen was er een groot overwicht van Noud Bollen, die in vier wedstrijden slechts één game afstond. Daarmee trok hij de goede lijn, die hij al vanaf zijn deelname aan de World Tour heeft ingezet, erg goed door en werd dan ook terecht clubkampioen. Tweede werd Stein van de Kerkhof, die (op zijn wedstrijd tegen Noud na) al zijn wedstrijden wist te winnen.

Bij de meisjes in groen was het spannender. In de beslissende wedstrijd versloeg Anouk Plaat Juul van Heist in drie sets. Nadat Plaat de eerste set met 4-1 had gewonnen, ging de tweede set overtuigend met 4-0 naar Juul. In de beslissende tiebreak bleek Anouk nipt de sterkste. Bij de meisjes in oranje kroonde Daniek Koot zich tot clubkampioen. Op basis van winstpunten stond zij gelijk met Linde Bollen, maar eerstgenoemde wist het onderlinge duel met het kleinste verschil winnend af te sluiten (3-2). Bij de jongens ging Robin van Wijk er met de winst vandoor. Hij speelde de finale tegen Colin vd Hurk die in de kwartfinales Boet vd Akker en in de halve finale Sjors Vargas Bongers had verslagen. Van Wijk bleek in de finale oppermachtig en stond geen enkele game af aan de drie jaar jongere Colin.

Bij de jongste garde in rood werd het ook behoorlijk spannend. Na negen wedstrijden stond Meike Versantvoort met slechts één verloren wedstrijd bovenaan. De tweede plaats werd gedeeld door een trio: Merlijn Raaijmakers, Pieter Dahler en Duco Simons. Na twee verkorte wedstrijdjes plaatste Duco zich voor het laatste gevecht tegen Meike. Daarin bleek Duco de sterkste en dus mag hij zich de rest van het seizoen clubkampioen in rood noemen.