Frank van den Oever, Jaap van der Rijt (midden) en Jan van Hastenberg op het parcours van hun maïscross. Enkele van de jongste leden staan ook op de foto, waaronder de kleine Duke.
Frank van den Oever, Jaap van der Rijt (midden) en Jan van Hastenberg op het parcours van hun maïscross. Enkele van de jongste leden staan ook op de foto, waaronder de kleine Duke.

In de huid kruipen van Jeffrey Herlings

Algemeen

Sint-Oedenrode - Duke Janssen is het jongste lid van MCC de Ganghouwers, de organisatoren van de maïscross in Sint-Oedenrode. Komend weekend gaat hij zijn eerste editie meemaken. Dat zal voor hem een enorme belevenis worden. Niet alleen voor Duke, maar ook voor honderden mensen in de regio. De maïscross op de kruising Jekschotseweg/Weievenseweg trekt namelijk ieder jaar veel bekijks én deelnemers.

Vanuit heel Nederland komen ze aanstaande zondag naar de maïscross van Sint-Oedenrode. Het is een wedstrijd in een serie van vier maïscrosswedstrijden in deze regio. Rooi staat in het rijtje met Handel, Boekel en Odiliapeel. "De maïscross is vooral voor hobbyisten", vertelt Jan van Hastenberg van MCC de Ganghouwers. "Dat maakt het leuk en toegankelijk. Voor de populariteit van de sport is het heel goed. Mensen kunnen zo van dichtbij de sport beleven." De springbulten op de maïsplak van Frank van den Oever liggen er al een paar weken. Aan het eind van deze week wordt het gehele parcours klaargemaakt voor gebruik. Een flinke klus, want er komt een parcours van een paar kilometer lang en een grote feesttent. Zaterdagavond wordt een feest gehouden voor alle vrijwilligers die het evenement mede mogelijk maken.
Op zondag worden de eerste deelnemers al vroeg verwacht. "Vorig jaar stonden er een paar al om 6.00 uur in de ochtend aan de poort. Die hadden er zin in! Het is ook echt geweldig om mee te doen. Amateurcrossers merken op deze manier hoe het voelt om een wedstrijd voor veel publiek te rijden. Ze kruipen dan een beetje in de huid van Jeffrey Herlings", trekt Jaap van der Rijt een vergelijking. Ook hij is al een tijdje bezig met de organisatie van dit evenement dat alweer voor de derde keer plaatsvindt. "Het wordt weer een spektakel, dus het is zeker de waard om zondag te komen kijken. Zo kunnen mensen live Formule 1 op scherm kijken en speelt ook Dude, een erg goede band", nodigt hij tot slot uit.    
 

Afbeelding