Afbeelding

Geslaagde Rally voor broer en zus

Sport

Sint-Oedenrode - De Fiat Grande Punto Abarth R3D van het Ruud Middel Rally Team stond zondag 12 november aan de start van de derde editie van de Rally van Zuid-Limburg. Deze 12 klassementsproeven tellende wedstrijd werd verreden rondom het Belgische Sint-Truiden.

Ditmaal werd Ruud bijgestaan door Simone en broer en zus wisten zaterdag reeds na het verkennen van de drie verschillende proeven dat het een zware wedstrijd ging worden.

Ruud: "Voor een groot deel bestaan de kp's uit betonplaten die lager dan de naastgelegen akkers liggen. Water en modder wordt niet afgevoerd waardoor een gladde ondergrond ontstaat. De mate van grip is iedere meter anders en zal ook continu veranderen door de hoeveelheid auto's die langskomen. We hebben de pacenotes goed opgeschreven en Simone heeft duidelijk gearceerd waar de gevaarlijke situaties zijn". De eerste boucle van drie klassementsproeven werd rustig gestart om te wennen aan de omstandigheden. "Het was voor mij alweer meer dan een jaar geleden dat ik genavigeerd had en dit was ook de eerste keer in de Punto. Desondanks ging het goed en konden we een redelijk tempo aanhouden" aldus Simone.

Tijdens iets drogere weersomstandigheden en zelfs een kortstondig zonnetje besloten Ruud en Simone de snelheid iets omhoog te schroeven. Bochten werden feller genomen en dieper gesneden en er werd later geremd. Helaas ook diverse malen té laat, waardoor de witte Fiat rechtdoor schoot en een goede tijd niet meer haalbaar was. De eindstreep halen leek al een uitdaging opzich en dus werd het gaspedaal weer iets minder diep ingetrapt.

Tijdens de drie laatste kp's, die in het pikkedonker verreden werden, slaagde het team er door deze aanpak in heelhuids de finish te bereiken! Uiteindelijk lukt dit 68 equipes en werd het Nijnselse rallyteam geklasseerd op een keurige 47e plaats algemeen en een 10e plek in de klasse 3G. "Super dat we deze zware wedstrijd tot een goed einde hebben gebracht. Hier viel erg veel te verliezen en maar weinig te winnen. Simone heeft me goed gecoacht en het team heeft de auto ondanks de glijpartijen en de vele modder in perfecte staat gehouden. Een mooi einde van een wisselvallig rallyseizoen. Veel dank gaat ook uit naar onze sponsoren Ambacht Eten & Drinken, Autotaalglas Helmond, Van Nunen, DK Autoservice, De Goede, Domaine de Merlanes, HAP Automaterialen, KAN Reclame, Staal en Ramen, Vuran Tuinhaarden en Securebit" aldus Ruud.