Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Duur verlies voor Attaque 1

Sport

Sint-Oedenrode - Met nog 3 wedstrijden te gaan kan Attaque 1 zich geen misstappen permitteren. De strijd om niet te degraderen is nog in volle gang en de verschillen zijn klein. Een nederlaag tegen Return Oss 1 zou de situatie peniebel kunnen maken.

Attaque 1 had na 7 wedstrijd een buffer van 4 punten richting Unicum 2, dat de vijfde plek bezet. De Ossche tegenstanders stonden voor de avond op de tweede plaats. Menno van Os begon voortvarend met een sterke 3-1 overwinning. Invaller Co Stamps en Leon Schepens konden daar geen vervolg op geven. Zij verloren respectievelijk met 3-1 en 3-2. Het dubbel werd wel gewonnen en Co won knap zijn tweede pot. Daarna ging het echter mis: het beste leek er bij het vaandelteam van af en Return Oss trok door. Menno kwam in zijn laatste wedstrijd nog dichtbij, maar kon een goede voorsprong in de vijfde game van de wedstrijd niet omzetten in winst. Daardoor leed Attaque 1 een vervelende 3-7 nederlaag. Gelukkig kon Unicum 2 niet verder komen dan een 5-5 gelijkspel tegen de hekkensluiter. De voorsprong op de nummer vijf bedraagt nu nog 2 punten.

Attaque 2 verwachte een flinke nederlaag tegen Belcrum 6, dat strijdt om het kampioenschap. Vanaf het begin van de avond was het verschil in kwaliteit goed te merken. In de eerste 4 partijen ging er slechts 1 game de Rooise kant op; invaller Anne van de Sande kon een gamepje meepikken. Gaandeweg de avond werd Attaque 2 wel een stuk weerbaarder, er gingen steeds meer games richting Attaque. Leon Huijberts kon uiteindelijk zelfs nog de eer redden na een goede 3-2 overwinning. Uiteindelijk was de einduitslag 1-9, waardoor degradatie nu bijna definitief is.

Attaque 3 weet precies waar het aan toe is. Een achterstand van 11 punten naar koploper ROTAC 3 moet verdwijnen. Daar zijn 2 wedstrijden voor, waarvan er eentje de thuiswedstrijd tegen Hooghei 3 was. De Vlijmense opponenten zijn vrijwel zeker van lijfsbehoud en hebben andere prioriteiten dan winnen van Attaque 3. Het werd ook al snel duidelijk wie deze ontmoeting zou gaan winnen, de vraag was alleen met hoe veel. Stefan Kerk, Cliff van Driel en Bram Marinus wonnen alle drie vrij eenvoudig hun eerste pot en ook het dubbel ging met 3-0 de Rooise kant op. Hooghei kon een kleine vuist maken; Dennis Elferink won van zowel Cliff als Bram. Uiteindelijk werd er een relatief eenvoudige 8-2 overwinning geboekt, wat betekent dat het kampioenschap een behoorlijk stuk dichterbij is gekomen.