Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Burgers in samenwerking met politie en de gemeente

Algemeen

Sint-Oedenrode - In Nijnsel is men druk bezig om een buurt informatie netwerk (BIN) op te zetten, wat aansluit bij BIN Meierijstad. Dit samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en de gemeente is bedoeld om de veiligheid en leefbaarheid in het dorp te verbeteren.

Doordat de BIN-leden, politie en de gemeente, op een eenvoudige manier informatie met elkaar uitwisselen kan er gericht worden gewerkt aan de veiligheid en leefbaarheid. Sint-Oedenrode heeft al meerdere jaren enkele van dergelijke netwerken met vrijwilligers die de veiligheid in hun wijken willen bevorderen. Nu volgt Nijnsel ook.

Vorige week maandag is in Nijnsel, in navolging van Sint-Oedenrode, een intensieve buurtpreventie-actie gehouden met vrijwilligers van hun dorp. Wat opviel was het aantal niet afgesloten auto's van veertig stuks. Een schrikbarend hoog aantal. Zo ook de poorten, fietsen en scooters die niet gesloten waren. Inbraakbestrijding is vooral een kwestie van preventies. 

De komende maanden zullen er regelmatig vrijwilligers actief zijn om preventief rondes door het dorp te lopen. Zij zijn herkenbaar aan hun donkerblauw-geel fluorescerend hesje met badge.