Afbeelding

Kerstmarkt met Chinees tintje

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 9 december wordt het terrein van Tuincentrum Krans omgetoverd tot kerstmarkt. Niet zomaar eentje, de opbrengst van deze markt gaat namelijk naar Stichting De Gele Vlieger. Zij zetten zich in voor kinderen in China.

Stichting De Gele Vlieger is opgericht door vijf adoptiemoeders in Nederland. In China worden nog steeds veel kinderen afgestaan, met name kinderen met een speciale zorgbehoefte. De moeders ondersteunen met hun stichting organisaties die zich sterk maken voor kinderwelzijn in China.

Het geld dat wordt opgehaald met de kerstmarkt wordt geschonken aan het Foster Home Baihua Kids. Dit tehuis wordt geleid door de Hollandse Jet en er wonen tien kinderen met een speciale zorgbehoefte. Deze kinderen worden vaak te vondeling gelegd en in een kindertehuis ontbreekt vaak de zorg en tijd. In het Foster Home is er wel ruimte voor deze kinderen. Stichting De Gele Vlieger is bezig met het opzetten van een vaste geldstroom zodat het tehuis kan blijven bestaan. De kerstmarkt is hier een onderdeel van.

Vanaf 12:00 uur is de kerstmarkt geopend en tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom om de markt te bezoeken. De kerstmarkt bestaat uit een vlooienmarkt, een loterij, eten en drinken, en er is volop vermaakt voor de kinderen.