Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Tweede ontmoeting Brabant Cup voor Dai-Ippo

Sport

Sint-Oedenrode - Rooise judoka's strijden in Liempde om de ereplaatsen. Zaterdag stond in het teken van de Brabant Cup. Met 17 Dai-Ippo leden, allen beginnend met wedstrijden, ging men op pad om ervaring op te doen en zo mogelijk nog een ereplaats te behalen.

Drie, wat oudere, jeugdleden met een bruine kregen 's morgens een scheidsrechterscursus. Later op de dag mochten ze het geleerde al in de praktijk toepassen. Ze deden dit best wel goed. Leuk voor de club is dat ze in de toekomst ingezet kunnen worden op onderlinge toernooitjes. Zaterdag wisten Rolf van Boxmeer, Youri Biemans en Jamie Bekkers een eerste plaats te behalen. Dit geeft hen weer de nodige punten in het kader van de Brabant Cup, waarvan pas op het einde van het jaar de prijzen verdeeld worden. Tweede plaatsen waren er voor Pip van Nimwegen, Wick van de Ven, Lars de Groot, Hein Korsten en Quinten Marinus. Derde plaatsen waren er voor Marlène Kastelijn, Robin van Wijk en Matthijs Liewes. De anderen wisten niet op het podium te komen. Volgende keer beter.

Op zondag gingen nog eens zeven judoka's naar Liempde voor een onderling toernooi. Ook hier hebben de judoka's zich weer van hun beste kant laten zien. Youri Biemans, Rens Dankers, Jamie Bekkers en Roos Berkelmans wisten een eerste plaats te behalen. Wessel Biemans, Boet Strijbosch en Fenn Klokgieters namen deze keer genoegen met een tweede plaats. Al met al een prachtig resultaat. Proficiat allen.