Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Spanning alom bij TTV Attaque

Sport

Sint-Oedenrode - Het was een spannende competitieavond bij Attaque. Attaque 1 speelde tegen een van zijn grote rivalen en Attaque 3 nam het op tegen zijn titelconcurrent. Attaque 2 was op zoek naar de eerste overwinning van dit seizoen.

Tegenstander van Attaque 1 was Valkenswaard 2, dat na 6 competitiewedstrijden de derde plek bezette met 3 punten meer dan de Rooise kopmannen. Beide teams moesten zoveel mogelijk punten pakken, want voor beiden is degradatie ook nog niet uit het zicht. Het begin was voor Valkenswaard, Dirk Kastelijn verloor ongelukkig zijn eerste pot met 3-2 en Menno van Os verloor zijn partij kansloos. Leon Schepens deed vervolgens wat terug met een eenvoudige 3-0 overwinning. Nadat het dubbel ook werd verloren leek het een moeilijke avond te worden. Attaque 1 rechtte echter zijn rug en na een reeks van spannende wedstrijden, die allen werden gewonnen door Attaque, stond het ineens 5-3. Daarna was de tank wat opgeraakt en Valkenswaard trok uiteindelijk nog alles recht. Eindstand: 5-5. Attaque 1 heeft nu een kussen van 4 punten met nummer 5 Unicum 2.

Attaque 2 speelt een verloren seizoen, maar dat betekent niet dat er niet meer gevochten word voor overwinningen. Tegenstanders vrijdagavond was Kruiskamp 2. De Bosschenaren strijden nog om de plekken 3,4 en 5 en wilden zoveel mogelijk punten pakken. De Rooienaren bleken een stuk stugger te zijn dan vooraf gehoopt. Kruiskamp kwam nog wel op een 2-0 voorsprong. Henry van Casteren en Burt van Geffen verloren beiden nipt met 3-2. 3-2 was ook de tussenstand na 5 partijen. Co Stamps en Burt van Geffen wonnen hun enkelpartijen en pakten samen ook nog het dubbel. De laatste 5 partijen waren allemaal fel bevochten en dicht bij elkaar. Het ongeluk voor Attaque 2 was dat ze er maar eentje wonnen. Daardoor wonnen de Bosschenaren alsnog met 4-6. Attaque 2 staat nu op 15 punten en kan volgende week al degraderen.

Attaque 3 is het hele seizoen al koploper en wil dat zo houden. De tegenstander was ROTAC 3, dat met een wedstrijd meer gespeeld 3 punten voor staan op de Rooise talenten. Een gelijkspel was het minste dat Attaque 3 moest pakken. Anne van de Sande verloor haar eerste wedstrijd net met 3-2. Ook Bram Marinus kon niet voorkomen om na 5 games tegen een nederlaag aan te kijken. Cliff van Driel bleek in topvorm te zijn en boekte 2 knappe en vooral sterke overwinningen. Met het gewonnen dubbel erbij, stond het halverwege de avond 3-2. Daarna sloeg het momentum de andere kant op. Anne was niet in beste doen en verloor ook haar 2 andere partijen. Bram kon zijn spannende potten steeds net niet zijn kant op trekken. Cliff won met wat moeite zijn derde partij en zo was de einduitslag 4-6 voor de Rossumse opponenten, die nu met een wedstrijd extra 5 punten voorsprong hebben. Wat een zeker kampioenschap leek te zijn is nu weer een slepende kampioenstrijd.