Logo mooirooi.nl
Prins Ton Pap 3 (rechts) en adjudant Sander (links)  | Fotonummer: 94ac6c
Prins Ton Pap 3 (rechts) en adjudant Sander (links)
MooiPapgat.nl St.Oedenrode

Prins Ton Pap III belooft Papgat een Skôn Fiske

Sint-Oedenrode - Ton van Hout regeert de komende maanden over Papgat als Prins Ton Pap d'n derde. Sander van de Ven staat hem bij als adjudant. Afgelopen zaterdag tijdens het Elf-Elfbal werd het tweetal aan carnavalsvierend Sint-Oedenrode gepresenteerd als het nieuwe koppel. Na de lange nacht, die volgde sprak DeMooiRooiKrant afgelopen zondag met Prins en Adjudant.

Voor de meeste Rooienaren speelt carnaval zich af op de dagen voor aswoensdag. Maar voor de leden van de carnavalsclubs begint het carnavalsseizoen al op de laatste dag van Rooi kermis. Dan komt de eerste tip over de nieuwe prins en zijn adjudant naar buiten. Voor het nieuwe koppel zelf begint het carnavalsseizoen al begin mei, dan worden zij al door de prinsenkeuzecommissie op de hoogte gesteld van hun voordracht. Dan begint voor hen een lange periode van zwijgen, liegen en bedriegen maar het zijn wel leugens en bedrog om bestwil. Zaterdagavond was het voor Ton van Hout (31) en Sander van de Ven (31) dan eindelijk zover. Zij mochten zich presenteren als Prins Ton Pap de derde en Adjudant Sander.

Prins Ton Pap is geboren in Meierijstad en getogen in Zijtaart, maar woont alweer drie jaar in Sint-Oedenrode. In het dagelijks leven werkt hij met zijn vader en broer in hun eigen bedrijf P + Steel supplies in Uden, een groothandel in RVS-, staal- en aluminiumproducten. Ton is lid van 'Leuk da ge d'r band en staat op die manier met twee voeten in het Rooise carnaval. Zijn adjudant Sander van de Ven wordt al jaren genoemd als mogelijke prins, maar dat komt zoals hij hetzelf zegt vooral omdat hij geruchten daarover maar wat graag rondstrooit. In het dagelijks leven werkt Sander bij Hutten Catering in Veghel. Daar is hij verantwoordelijk voor de catering bij Van der Lande en zorgt ervoor dat de 1500 medewerkers en hun gasten aan het einde van de dag weer zonder honger naar huis gaan.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>