Logo mooirooi.nl
Sikko Oegema op zijn favoriete plek in Meierijstad   | Fotonummer: eb384b
Sikko Oegema op zijn favoriete plek in Meierijstad (Foto: Jos van Nunen)
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij: Sikko Oegema

Meierijstad - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans om zich aan de lezers te presenteren. Deze keer: Sikko Oegema

Geb. datum: 25 februari 1964
Geb. plaats: Dalfsen (Ov)
Woonplaats: Schijndel
Gehuwd, met Guusje van Bavel
Kinderen: één, Jan Douwe (22, studeert rechten in Nijmegen)
Opleiding: Agrarische Hogeschool (Dronten)
Beroep: Milieuadviseur
Hobby's: "
Ik ben schapenhouder en ik verkoop zeer exclusieve schapenvachten aan viltsters. Wol is niet alleen mijn hobby, het is een passie. Politiek reken ik ook tot mijn hobby's. En ik vind Fairtrade heel erg belangrijk, mag ik dat ook als hobby zien?

Wie Sikko zegt, zegt wol. Muurdecoraties in huis, verrassend mooie viltkunst, overal is het aanwezig. Zijn taalgebruik is niet wollig, en zijn eigen kleding is van eerlijke katoen. Op dat laatste komen we nog terug.

Eerst even terug naar jouw beroep.
"Ik ben naar Brabant gekomen om mijn vervangende dienstplicht te doen op Haarendael in Haaren. Ik heb daar een bewonerscafé opgezet voor verstandelijk gehandicapte mannen." Drinken verstandelijk gehandicapte mensen dan ook wel eens een pilsje? "Ja, waarom niet? Daar heb ik Guusje ook ontmoet. Ik ben een aantal jaren blijven werken in de zorg als groepsbegeleider. Een prachtige leerzame periode. Daarna ben ik milieuadviseur geworden. Ik ben twee jaar werkzaam geweest als milieucoördinator in het  Sint Jozefziekenhuis in Veghel. Tegenwoordig werk ik als milieuadviseur/trainer bij BMD Advies Zuid Nederland."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!