Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f32f20
Politiek Meierijstad

Gemeente komt sportverenigingen tegemoet

Meierijstad - De sportsubsidieregelingen van de voormalige gemeenten moeten vóór 1 januari 2019 gelijk worden getrokken. Dit is zo binnen de wet Arhi wettelijk bepaald. Tot aan deze harmonisatie van het sportbeleid gelden in Meierijstad de tarieven van de voormalige gemeenten. Daarbij is aangegeven dat alle verenigingen overeind moeten kunnen blijven.

Enkele buitensportverenigingen hebben aangegeven het financieel zwaar te hebben door de hoge huur voor hun sportaccommodatie. Deze hoge huurtarieven zijn geen gevolg van de gemeentelijke fusie. Meierijstad heeft besloten om die verenigingen, waarvan vastgesteld is dat ze het zwaar hebben, financieel tegemoet te komen voor de periode tot aan de harmonisatie.

De buitensporttarieven worden jaarlijks geïndexeerd. Binnen Meierijstad golden verschillende indexeringen, waardoor de sporttarieven niet gelijkmatig werden verhoogd. Om de verschillen in de tarieven niet verder op te laten lopen, is besloten alle sporttarieven in Meierijstad in 2017 met 1,83% en in 2018 met 1,60 % te indexeren.

De gemeente Meierijstad wil in het eerste kwartaal 2018 een nota sportbeleid presenteren waarin kaders worden voorgesteld voor de harmonisering van de sporttarieven. De nieuwe sporttarieven treden op 1 januari 2019 in werking. De sportnota en de daaraan gekoppelde harmonisering van de tarieven wordt voorbereid in samenwerking met de Sportraad Meierijstad in oprichting.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!