De glimmende robot is het stralende middelpunt tussen deze juryleden.
De glimmende robot is het stralende middelpunt tussen deze juryleden.

Nijnselse basisschool wint robotwedstrijd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Gejuich ging door de school toen bekend werd dat de Sint Antonius van Padua school de robotwedstrijd van het Ontdeklab had gewonnen. De hoofdprijs wordt aanstaande donderdag verzilverd. Dan komt de zogenaamde Makersbuzz de hele dag op school te staan.

In totaal werden maar liefst veertig robots ingeleverd in het Ontdeklab aan de Eerschotsestraat. De jury nomineerde uiteindelijk vijf robots en uit die vijf werd uiteindelijk een winnaar aangewezen.  Op de bijgevoegde foto staat de jury afgebeeld. v.l.n.r.: Daan Arkesteijn oftewel Professor Von Lichtensteijn, Lilian van Kaathoven van Neovito, Inge Bollen van Atelier Inge Bollen, Sas Evers (voormalig medewerker bibliotheek) en wethouder Menno Roozendaal. De winnende robot herbergde geluid, licht en allerlei snufjes. Vandaar dat het volgens de jury een terechte winnaar is.

Met de Makersbuzz leren kinderen door te maken. Dit doen ze door middel van workshops. Buzz wordt letterlijk voor de deur geparkeerd en de kinderen krijgen moderne en digitale maakapparatuur mee de klas in. Samen met team MakersBuzz begint dan de ontdekkingstocht! Door de inzet van de apparatuur wordt de nieuwsgierigheid meteen gewekt, gaan kinderen spelenderwijs hun talenten ontdekken en verwonderen zij zich over alle mogelijkheden. Maar…..het is niet alleen maar leuk! In deze workshops wordt ook een beroep gedaan op de verschillende vaardigheden zoals creativiteit, samenwerken, kritisch denken en communiceren  om zelf - of samen met anderen - dingen te ontdekken, te bedenken en te maken.